Gouds Dagblad | Hoogheemraadschap waarschuwt voor nep aanmaningen
mainImage

Hoogheemraadschap waarschuwt voor nep aanmaningen

11 februari 2020, 11:53 uur
Geld & Recht

Het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard waarschuwt voor nep aanmaningen die per email worden verstuurd.

De berichten lijken afkomstig van E-LEGAL incasso advocaten en er staat een buitenlands bankrekening nummer op. Volgens de Regionale Belasting Groep, de organisatie die de waterschapsheffingen int voor het Waterschap, is het logo van E-LEGAL misbruikt en niet afkomstig van deze organisatie. RBG laat weten dat altijd zelf aanmaningen versturen en dit alleen via de post. De RBG vraagt dan ook niet deze aanmaningen te betalen. Een voorbeeld van een nepaanmaning staat onder dit artikel.

SVHW
Eerder werden ook frauduleuze emails in de Krimpenerwaard verspreid over lokale belastingen uit naam van het Samenwerkingsverband Vastgoedinformatie Heffing en Waardebepaling (SVHW). De gemeente en het SVHW waarschuwen hiervoor op hun websites. De verzenders dreigen met beslaglegging als de ontvanger niet overgaat tot betaling.

Phishing
Steeds vaker proberen internetcriminelen via email of telefoontjes mensen geld afhandig te maken.  Vaak zijn de mailtjes in slecht Nederlands geschreven maar soms ook niet van echt te onderscheiden. Het advies is bij twijfel nooit te betalen en contact te zoeken met de organisatie. Meer tips over dit soort ‘phishing’ en het herkennen van dit soort berichten staat op de website van veilig internetten.