Wij moeten over de grens kijken

22 March 2019, 09:21 uur
Columns
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Column Marieke Kreuzen |

Wij moeten over de grens kijken

Er stromen steeds minder leerlingen van school de techniek in. Waarom ze dat niet doen en/of hoe we dat kunnen veranderen? Daar zijn allerlei studies op los gelaten en evenveel uitkomsten van. Die
varieren van: we moeten op de lagere school jongens/meisjes weer laten timmeren in plaats van een uurtje achter de computer laten zitten tot: nieuwe vormen van opleiden om ze te motiveren.

Daar gaat veel tijd in zitten en het probleem los je niet van de een op andere dag op. Daarom moeten wij ook over de grens kijken om het tekort aan vakkundig technisch personeel op te lossen.

Namens het VNO-NCW en MKB Rotterdam zit ik in allerlei commissies om te kijken hoe wij onderwijs, arbeidsmarkt en overheid dichter bij elkaar kunnen brengen. De aansluiting beter kan. Daar ligt voor ons allemaal een enorme uitdaging. Immers, iedereen is er mee geholpen.

Ruimbaan Uitzendbureau heeft naast dit gegeven dagelijks te maken met externe facturen die je niet zelf in de hand. Die externe factoren spelen in de bouw bijvoorbeeld een grote rol. Veel werk tegelijkertijd, weersomstandigheden zijn van grote invloed. Opleidingen sluiten niet altijd aan. Mensen hier of uit een ander land moeten soms bij/omscholing krijgen om goed aan de slag te kunnen. Daar proberen wij dan ook voor te zorgen.

We leiden ze op, vaak in samenwerking met andere ondernemingen. En daar waar de taal een probleem is, proberen we dat op te lossen door op de werkvloer Nederlandse les te geven. Een van de mogelijkheden ook is een langere inwerkperiode. Zo investeren wij, de opdrachtgever en de werknemer zelf in de toekomst.

Om aan de grote vraag te voldoen en goed met iedereen te communiceren hebben wij op kantoor inmiddels ook een recruiter uit Polen hier aan het werk. Halen wij mensen uit Polen, Portugal en
Griekenland.

In 1999 ben ik een steunpunt begonnen in Duitsland. Nu is door alle moderne communicatie middelen dit niet meer nodig en kunnen we elkaar steeds beter vinden. Maar je ziet dat de geschiedenis zich herhaalt. We halen de mensen weer naar Nederland, zorgen voor goede huisvestiging en hoeven minder vaak 'nee' te verkopen aan onze klanten. Daar houden wij immers niet van!Ruimbaan werkt sinds 1991
In 1991 is Ruimbaan opgericht door Marieke Kreuzen (midden op bovenstaande foto) en in 1992 is het uitzendbureau gestart aan de Lange Tiendeweg 92. Na jaren bij andere organisaties te hebben gewerkt, was het een logische stap zelfstandig te worden en een eigen bureau te beginnen. Al snel was het heel druk en tot op de dag van vandaag is Ruimbaan in Gouda een begrip. Sindsdien zijn er vestigingen geopend in Rotterdam Alexandrium, Alphen aan den Rijn en Rotterdam Centrum. In 25 jaar is er heel veel veranderd in de uitzendbranche, zo ook bij Ruimbaan. ,,Wel is het persoonlijk contact gebleven. En dat blijft het leukste onderdeel van ons werk!”, aldus Marieke.

Inmiddels werken 18 intercedentes bij Ruimbaan. Dagelijks zetten zij enkele honderden uitzendkrachten aan het werk. ,,Ze zijn goed opgeleid en hebben jarenlange ervaring”, weet Marieke.
MVO is een begrip binnen de organisatie. ,,Dat vind je terug in de manier hoe wij met elkaar omgaan en hoe wij naar buiten treden. Ook al zitten we midden in het digitale tijdperk, persoonlijk contact is voor ons het allerbelangrijkste. Uitzendwerk blijft immers mensenwerk”, vertelt Marieke. ,,We kennen onze uitzendkrachten en onze klanten. We zijn creatief in het bedenken van oplossingen voor werkprocessen binnen organisaties. Waar nodig leiden wij onze mensen op. 25 jaar geleden stond er een artikel in de krant met als hoofdlijn: Ruimbaan flexibel uitzendbureau. Dat zijn wij nog steeds…

Ben jij op zoek naar een nieuwe fulltime uitdaging en lijkt het je leuk om aan het werk te gaan voor Ruimbaan Uitzendbureau? Solliciteer dan snel!

Neem contact op met Ruimbaan Uitzendbureau:
Ruimbaan Uitzendbureau Gouda
Stationsplein 1 
2801 AK Gouda
Tel: +31(0)182-582811
[email protected]
www.ruimbaan.nl

Ruimbaan Uitzendbureau Rotterdam Alexandrium
Kleine Beer 19
3067 ZW Rotterdam
Tel: +31(0)10-2206539
[email protected]
www.ruimbaan.nl