Schuif aan bij pop up table d’hotes Marie Jean

2 October 2020, 19:15 uur
Columns
mainImage

Column Marieke Hartman |

Schuif aan bij pop up table d’hotes Marie Jean

Na 29 jaar hebben chef-patron Jan (60) en gastvrouw-sommelier Marieke (52) Hartman 31 augustus afstand gedaan van hun restaurant Jean Marie vlak buiten de Goudse binnenstad. Restaurant Jean Marie is verkocht en is gestopt per 1 september. Een begrip in het Goudse en verre omgeving. Zeven maal en zeven jaar achtereen haalde Jean Marie de felbegeerde ‘Bib Gourmand Benelux’ binnen. Dat is een aanduiding voor restaurants die volgens de keurmeesters, inspecteurs van de Michelingids, een kwalitatief prima driegangenmenu aanbieden voor een bedrag onder de 37 euro. Ook had de horecazaak een notering in de Lekker500. Marieke en Jan gaan hun verdere dromen achterna en verwezenlijken. En wel in Frankrijk waar ze een Chambres d'Hôtes gaan beginnen onder de naam Marie Jean. Mede aan de hand van columns van Marieke volgen we het culinaire echtpaar in hun laatste stappen in het Goudse restaurant en de opmaat naar hun nieuwe stap in en naar Frankrijk.

De Corona speelt veel parten in onze plannen en zorgt voor 'een hoop roet in ons eten'. Nu dat we zouden afreizen naar Frankrijk om ter plekke te gaan zoeken naar een geschikt mooi pand, plekje... is er code rood! 

Dat betekent dat we nog niet weg kunnen, hoe graag we dat ook willen om aan onze droom gestalte kunnen gaan geven: in Frankrijk een chambre d’hotes met een table d’hotes beginnen. Ik heb het heel wat mogen uitleggen wat dat betekent. Vooral als ik de table d’hotes beschreef waren veel van onze gasten direct enthousiast.

De opmerkingen als 'Dan komen we toch naar Frankrijk om nog weer opnieuw bij jullie te kunnen genieten!' waren niet van de lucht. Echt enorm leuk, zulke reacties.

Van Jean Marie hebben we afscheid genomen en Marie Jean is de nieuwe uitdaging.

Nu we nog niet naar Frankrijk kunnen, en 'bij de pakken neerzitten', én niets doen niet in onze aard ligt, is het plan gevormd om dan alvast maar met table d’hotes Marie Jean te starten.

Table d’hotes: u schuift aan, letterlijk bij ons aan tafel. Wij koken drie avonden in de week, van donderdag tot zaterdag een lekker drie gangen diner. Op Jan z’n stijl. Zolang er code rood is, en er geen andere zaken zich voordoen. 

En u schuift fijn bij ons aan tafel aan. Ook wij zelf eten dan gezellig met u mee aan tafel. Dit alles in een zeer ongedwongen sfeer en met een lekker glaasje cava als aperitief om te proosten op een fijne maaltijd! Dit alles: glas cava, drie gangen diner en een kopje koffie voor € 27,50 p.p.

Uiteraard kunt u voor een vriendenprijsje nog een flesje wijn erbij bestellen.

We hopen zo alvast een beetje Marie Jean gestalte te gaan geven. Lekker persoonlijk, ongedwongen, samen een fijne avond, cq diner te beleven.

Dit gaan we net als in Frankrijk saampjes doen. We houden het daarom ook intiem. Er passen per avond maar maximaal 12 personen aan onze tafel.

We hopen dat u net als wij enthousiast zal zijn over ons idee om nog even 'door te draaien' in het pand Jean Marie, maar dan in de vorm van Marie Jean.

Uitsluitend alleen telefonisch te reserveren. Via 0182-516262.

Hopelijk tot snel aan table de Marie Jean!

Zie ook www.marie-jean.nl en www.marie-jean.fr