Gouds Dagblad | Jan D. Swart: De burgemeester van Krimpen is een slapjanus
mainImage

Jan D. Swart: De burgemeester van Krimpen is een slapjanus

28 maart 2021, 17:44 uur
Columns, IJsselmondeNieuws

Er was eens een tijd dat Rotterdammers in het tunneltje bij het Centraal Station struikelden over de junkies. Overdag bedelden ze je knip uit je kontzak. Van het geld kochten ze bonbons voor dominee Visser en die gaf er dan liefdevol methadon en een schone naald voor terug. Parmaham met honing. Perron 0 haalde CNN.

Totdat de rondslingerende naaldjes midden in het beginnende Aidstijdperk een spaaractie werd voor de straatjeugd uit de Provenierswijk. Toen grepen de mariniers in Rotterdam eigenhandig in en omsingelden het humanitaire lifestyleperron. Er kwam geen wethouder aan te pas. Ook geen raadslid. Wel een verstandige burgemeester, die dacht: nou ja. De actie duurde vijf minuten.

Bram Peper is altijd een burgemeester naar mijn hart geweest.

Misschien moet zijn jonge CDA-collega Martijn Vroom van Krimpen aan den IJssel nog eens goed kijken in zijn instructieboekje. Als er namelijk ernstige vrees bestaat voor ernstige wanordelijkheden mag hij een noodverordening uitvaardigen. In crisistijd zelfs alleen. ’n Beetje vent met ruggengraat had dit in Krimpen allang gedaan.

Nu kijkt goddeloos Nederland naar een ongelooflijke slapjanus, die toestaat dat honderden gereformeerde dorpsgenoten opzettelijk met de wettelijke vrijheid van godsdienst aan het sjoemelen zijn. Krimpen heeft twee Jumbo’s. Eén is er op zondag open. Als de burgemeester je als atheïst niet beschermt, godzijdank één Jumbo dan nog wel.

Je kan de refo’s dus op zondag ontlopen.

Zondagmorgen werd er een verslaggever van RTV Rijnmond van achteren aangevallen door een refo met bruine schoenen. Heb uw naasten lief. De politie schijnt hem vervolgens tijdens de volgepropte dienst in de kerk van zijn stoeltje te hebben gelicht. Enig gevoel voor sensatie is mij niet vreemd, dus ik had zijn worsteling met zijn God graag gezien.

Het schijnt dezelfde God te zijn van Martijn Vroom, die een jaar terug op zijn social media fout in het nieuws was met foute boeken uit een fout tijdperk, afijn, foutje, hij had ze gepost omdat hij ze nog moest lezen. Die man is het. Glad hoofd. Hij en het CDA hebben een week de tijd om na te denken.

Volgende week staat namelijk CNN zelf in Krimpen.