Gouds Dagblad | Nieuwe bestemming Julianastaete

Nieuwe bestemming Julianastaete

mainImage

Het voormalige verzorgingshuis Julianastaete krijgt een nieuwe bestemming.

Projectontwikkelaar Lammers Real Estate bekijkt samen met vier organisaties, het Leger des Heils, Enver, Kwintes en de Gemiva-SVG Groep, de mogelijkheden om in totaal 40 studio’s in het gebouw te realiseren. Een gedeelte van deze studio’s is bedoeld voor mensen die zelfstandig willen wonen maar hierbij begeleiding nodig hebben. De overige 20 studio’s zijn beschikbaar voor verhuur.

In het voormalige verzorgingshuis zal tevens een Huiskamer van de wijk komen. Hier zijn alle wijkbewoners van de wijk Korte Akkeren welkom voor verschillende activiteiten. De Gemiva-SVG Groep gaat daarnaast ruimte in het pand huren voor dagbesteding voor mensen met een beperking. De Huiskamer van de wijk en de dagbesteding zijn op dit moment ondergebracht in de Jan Ligthartschool.

Om de omwonenden bij dit project te betrekken, vindt er een informatieavond plaats op 18 februari van 19u30 tot 21u00. Tijdens deze avond zullen alle deelnemende partijen aanwezig zijn. Na de toelichting van de plannen is er ruimte om met hen in gesprek te gaan. Aanwezigen kunnen vragen stellen en suggesties inbrengen. De bijeenkomst vindt plaats in de zaal op de eerste verdieping aan de Bernhardhof 400 in Gouda.