Gouds Dagblad | Na sloop IJssalon Italia, pand weer te huur

Na sloop IJssalon Italia, pand weer te huur

mainImage

Het was tijden lang onzeker of er een nieuwe gebruiker zou komen in het al jarenlang leegstaande pand van IJssalon Italia op de Goudse Markt. En zo ja, wie dan de nieuwe gebruiker wordt. Diverse namen deden de ronde, waarbij die van Pizza Hut het meest werd genoemd. Maar er gebeurde maar niets. Tot mei vorig jaar toen een groot rood plakkaat op een etalageraam verscheen: Pizza Hut!

Soeniel Sewnarain, de ondernemer achter Pizza Hut, deed uit de doeken dat de zaak twintig zitplaatsen zou krijgen en dat de pizzapunten ook los waren af te halen. De weken daarop zouden worden benut Pizza Hut om het pand te verbouwen. De verwachting was dat de Goudse Pizza Hut nog voor de zomervakantie 2018 open zou gaan.

Na maanden vertraging werd voorzichtig met de verbouwing begonnen. Maar wel rigoreus. De hele inrichting werd eruit gesloot. Daarbij ging de aannemer zeer grof te werk.

Daarna werd het weer lange tijd stil... heel stil. Pizza Hut had zich teruggetrokken. Iets met 'geen trek meer en geen vergunningen'... Zo bleek later.

Het karakteristieke pand van IJssalon Italia, waaraan menig Gouwenaar zoveel mooie herinneringen heeft, staat nu weer te huur...

Foto: Karel Baarspul.


Foto: Karel Baarspul