Gouds Dagblad | Zonnige periodes

Zonnige periodes

mainImage

Het wordt donderdag een overwegend bewolkte dag. Later in de middag breekt de zon vaker door. In de middag wisselen stapelwolken en zon zich af. De maximumtemperatuur loopt naar de 21 graden. De wind komt uit het zuidwesten en wordt gedurende de dag iets krachtiger.

Donderdag begint de daglichtperiode half tot zwaar bewolkt met lokaal een mistbank. In de loop van de dag komt er steeds meer ruimte voor de zon. Het blijft zo goed als zeker de gehele dag droog en het wordt maximaal 21 graden Celsius. Hiermee is het aan de warme kant voor medio september. De gemiddelde middagtemperatuur voor halverwege september ligt rond 19 graden. De wind waait uit een westelijke richting en is matig, windkracht 3 Beaufort.

In de nacht naar vrijdag en ook vrijdagochtend is het overwegend bewolkt en kan er van tijd tot tijd een beetje regen vallen. Het is opnieuw een zachte nacht in onze regio met minima rond 14 graden Celsius. Vrijdagmiddag is het op de meeste plaatsen droog en komt er vanuit het westen genoeg ruimte voor de zon. Het wordt circa 20 graden Celsius en er waait een zwakke tot matige noordwester, windkracht 2 à 3 Beaufort.

In het weekend is het prachtig nazomerweer. Het blijft droog en het is overwegend zonnig. Wel kunnen beide weekenddagen met mist aanvangen. Zaterdagmiddag wordt het circa 21 graden Celsius. Zondag wordt het zelfs met 22 graden Celsius nog een fractie warmer. Zaterdag is de wind noordoostelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort. In de nacht van zaterdag op zondag is het gedurende enkele uren windstil. Zondag is de wind zuidelijk en zeer zwak, windkracht 1 Beaufort.

Ook maandag is het nog vrij zonnig en droog nazomerweer met maxima rond 21 graden Celsius. Na maandag wordt het minder zonnig en maakt de temperatuur een flinke duik, de maxima komen vanaf dinsdag rond 16 graden Celsius uit. De temperatuurdaling heeft te maken met een naar noordwesten draaiende wind. De kans op neerslag blijft ook na maandag nog een paar dagen klein.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda