Gouds Dagblad | Zonnig en zeer rustig nazomerweer

Zonnig en zeer rustig nazomerweer

mainImage

Zaterdag komt in de vroege ochtend nog nevel en mist voor. De nevel en mist lossen spoedig op, omdat de lucht nabij het aardoppervlak snel opwarmt door uitbundige zonneschijn. De temperatuur stijgt in een rap tempo, rond het middaguur is het al om en nabij 19 graden Celsius. De oostenwind is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Zaterdagmiddag is het prachtig nazomerweer en schijnt de zon onafgebroken. Daardoor blijft droog en er staat over het algemeen weinig wind (Oost, windkracht 1 à 2 Beaufort. De temperatuur stijgt naar maximaal 21 graden Celsius in de Goudse regio. In het centrum van Gouda kan het 22 graden worden. Daarmee is het warmer dan normaal, want 19 graden is gebruikelijk in deze tijd van het jaar.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het helder en zeer rustig. Bij weinig wind kan opnieuw nevel en mist gevormd worden. De temperatuur daalt naar circa 8 graden Celsius in de dorpen rondom Gouda. In stedelijk gebied (Gouda/Schoonhoven) wordt het niet kouder dan 10 graden Celsius. De wind ruimt geleidelijk van oost naar zuid en blijft (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Ook zondag wordt een zeer aangename en warme nazomerdag. De zon heeft aanvankelijk opnieuw de hoofdrol, maar vanuit het noorden neemt wel geleidelijk de (hoge) sluierbewolking toe. De zon zal daar in eerste instantie nauwelijks hinder van hebben, maar wordt later dikker, waardoor de zon een waterige aanblik zal krijgen als ook de middelbare bewolking (Altostratus) toe gaat nemen. De temperatuur stijgt naar circa 23 graden Celsius. De zwakke naar west ruimende wind neemt toe naar matig, windkracht 3 Beaufort.

In de nacht naar maandag trekt vanuit het noorden een gebied met lichte regen over het Groene Hartgebied. Dit regengebied trekt ook maandagochtend nog geruime tijd over onze provincie. Maandagmiddag wordt het na verloop van tijd droog en kan af en toe de zon doorbreken. De temperatuur is met circa 20 graden Celsius duidelijk lager en er waait een overwegend zwakke westenwind met een kracht van 2 op de schaal van Beaufort.

Vanaf dinsdag waait de wind uit het noordwesten, daarmee wordt koele lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar maximaal 17 graden en daarmee is het fris voor de tijd van het jaar. De zon schijnt vaak en het is over het algemeen droog. Aan het eind van de komende week gaat de temperatuur waarschijnlijk weer de lucht in en worden er weer warme dagen genoteerd van 20 graden Celsius of nog iets warmer.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda