Gouds Dagblad | 'Zend Goudse editie The Passion nog een keer uit'

'Zend Goudse editie The Passion nog een keer uit'

25 maart 2020, 10:17 uur
Algemeen

De EO is nog steeds in beraad met KRO-NCRV en producent Mediawater over een alternatief voor de televisie-uitzending rond The Passion. Dat laat de omroep weten, nadat meerdere media dinsdag melden dat The Passion definitief niet doorgaat. De Goudse wethouder Thierry van Vugt heeft een tip, of beter geschreven al een oplossing: 'Ik zou gewoon de eerste editie nog een keer uitzenden! Is maar een tip...'

"De makers van The Passion, omroepen EO, KRO-NCRV en producent Mediawater beraden zich momenteel op een actueel en alternatief plan voor enkel de tv-uitzending op 9 april op NPO1 ", aldus een woordvoerder van de EO.

Het evenement in Roermond gaat dus niet door. Maandag werd bekend dat evenementen en andere bijeenkomsten tot in elk geval 1 juni zijn verboden.

Op 16 maart werd al bekend dat het jaarlijkse evenement wegens de maatregelen rondom het coronavirus dit jaar in elk geval zonder publiek zou worden opgenomen. "Alle partijen voelen de urgentie om het verhaal van de verbinding van God met mensen, en tussen mensen onderling, juist in deze tijden van onzekerheid te laten horen", liet de EO destijds weten. "Er wordt intensief samengewerkt aan een versie die past bij deze bijzondere omstandigheden." Dit wordt volgens de EO dus nog steeds gedaan.

Goudse editie de mooiste
In de tiende editie zijn er hoofdrollen voor Tim Akkerman (Jezus), Trijntje Oosterhuis (Maria) en Soy Kroon (Judas). The Passion wordt elk jaar georganiseerd in een andere stad en is vrij toegankelijk voor het publiek. De eerste editie was in 2011 in Gouda en wordt nog altijd de mooiste genoemd. Liveoptredens van de acteurs en zangers worden afgewisseld met reeds opgenomen fragmenten, aan elkaar gepraat door de verteller (dit jaar Johnny de Mol). Ook wordt er verslag gedaan van de processie, een rol die deze editie is toebedeeld aan Bert van Leeuwen.