Gouds Dagblad | Zeeland sinds 12.00 uur toeristenvrij
mainImage

Zeeland sinds 12.00 uur toeristenvrij

30 maart 2020, 17:49 uur
Algemeen

De Veiligheidsregio Zeeland roept in de strijd tegen het coronavirus toeristen op weg te blijven en de provincie niet te bezoeken, omdat het zorgsysteem dat niet aan kan. Sinds 12.00 uur maandagmiddag geldt er een verbod en zijn toeristen niet welkom. "We doen echt een beroep op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de mensen", zegt een woordvoerster.

Om 12.00 uur moesten alle vakantiehuisjes leeg zijn. Veel vakantiegangers hadden maandagmiddag hun koffers al gepakt, maar de woordvoerster kon niet zeggen of alle huisjes inmiddels leeg zijn. "Waar dat niet zo is, gaan we mensen erop aanspreken. Maar we gaan niet onmiddellijk boetes uitdelen. Het wordt per situatie bekeken", aldus de woordvoerster.

De veiligheidsregio nam vorige week extra maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Toeristen kregen te horen dat ze uiterlijk maandag hun vakantieverblijf moesten hebben verlaten. Het verbod geldt voor al het toeristisch verblijf op recreatieparken, kampeerterreinen en minicampings, maar ook voor bed and breakfasts, Airbnb-plekken en jachthavens.


Foto: ANP