Gouds Dagblad | Zachte, droge en overwegend bewolkte dinsdag

Zachte, droge en overwegend bewolkte dinsdag

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Dinsdagochtend start op veel plekken grijs, met lage bewolking en lokaal mistbanken of nevel. Het blijft droog en het wordt 6 tot 8 graden. In de loop van de dag breekt in het zuidoosten de zon vaker door. In het noorden en westen is de kans op zon daarentegen erg klein. Er waait een zuid(oosten) wind, die matig van kracht is. In de avond trekt er weer bewolking over het land, maar blijft het wel droog.

In de nacht naar woensdag gaat het vanuit het westen regenen. De woensdag begint opnieuw grijs en in de ochtend is er vooral in het oosten nog kans op een bui. Woensdagmiddag kunnen er in het westen enkele buien ontstaan. Het wordt met 7 tot 9 graden opnieuw zacht voor de tijd van het jaar.

Donderdag wordt naar verwachting een bewolkte dag met af en toe wat regen. Het wordt dan 6 tot 8 graden. Vanaf vrijdag wordt het nog iets zachter en wisselvalliger. Zaterdag wordt het 7 tot 10 graden en zondag komen daar nog 1 tot 2 graden bovenop. Normaal gesproken is het in deze tijd van het jaar gemiddeld 4 tot 6 graden.
In de aanloop naar Kerst blijft wordt het wisselvalliger en komt de maximumtemperatuur vanaf zaterdag 22 december hoogstwaarschijnlijk weer in de dubbele cijfers uit. De laatste computerberekeningen geven aan dat er op zondag 23 december en maandag 24 december tamelijk veel regen gaat vallen. De overwegend matige wind (3 Beaufort) waait uit richtingen tussen zuid en zuidwest en neemt de dag voor Kerst toe naar vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort met windvlagen/windstoten tot 75 km./uur. De maximumtemperaturen liggen dan rond een uitzonderlijk zachte 13 graden Celsius, dit is 8 graden boven de normale waarde.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 


Foto: Digitaal Dagblad