Wisselvallige dag met buien

30 August 2020, 11:26 uur
Algemeen
mainImage
Raymond Aarsman

Het is zondag wisselvallig weer met in het westen en noorden regenbuien. Landinwaarts is het meestal droog en komt regelmatig de zon door. Het wordt maximaal 21 graden. Overdag blijven vooral in de westelijke kustprovincies buien ontstaan. In de rest van het land komt de zon regelmatig door, maar in de middag kan ook in het binnenland hier en daar een bui voorkomen, met name in het noordoosten en oosten. In de middag loopt de temperatuur uiteen van 18 graden aan zee tot 21 graden in het oosten. Er staat een zwakke tot matige noorden- tot noordoostenwind. Aan zee is de wind matig en af en toe vrij krachtig. Na het weekend is het weer vrij rustig met af en toe zonneschijn en ook een kleine kans op een regenbui. In de middag loopt de temperatuur langzaam op van iets onder 20 naar een paar graden boven 20.

Lokaal
Zondag valt de temperatuur in Gouda en omgeving iets lager uit door de aanvoer van koelere lucht uit het noorden. Het wordt circa 17 graden Celsius in de Goudse regio. Opnieuw vallen er buien in het Groene Hart, zowel in de ochtend als in de middag. Tussen de buien door schijnt de zon soms even. De kans op onweer is aanmerkelijk kleiner dan de voorgaande dagen, maar niet geheel uitgesloten. Er waait een matige noordenwind, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Maandag is de wind noordwestelijk en wordt het met circa 16 graden Celsius hoogstwaarschijnlijk de koelste dag van de nieuwe week. Daarmee is het een graad of 4 koeler dan het langjarig-gemiddelde (1980-2010) voor eind augustus. Er zijn veel stapelwolken met daar tussendoor zonnige momenten. Lokaal kan een lichte bui ontstaan, maar op de meeste plaatsen blijft het droog in het Groene Hart. De wind is zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Dinsdag en woensdag is het op een enkele lokale bui na droog met een mix van stapelwolken en zon. De zon is op beide dagen vaker aanwezig dan op maandag. De wind waait uit het zuidwesten en is zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort. De middagtemperatuur gaat geleidelijk iets omhoog. Woensdag wordt het circa 20 graden Celsius.

Donderdag en volgende week vrijdag wordt het wat warmer met 21 of 22 graden Celsius in de Goudse regio. Ook dan wisselen wolkenvelden en zon elkaar af, met name donderdag kunnen ook enkele buien ontstaan. De wind waait op deze dagen uit zuidelijke richtingen en is zwak tot matig, zwak, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda