Gouds Dagblad | Weerbeeld blijft grijs en bewolkt

Weerbeeld blijft grijs en bewolkt

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Het blijft donderdag grijs en bewolkt al klaart het op sommige plekken redelijk op. Ook kunnen er nog wel buien vallen. Overdag stijgt de temperatuur tot ongeveer 6 graden. En in tegenstelling tot de afgelopen dagen, waait het amper. Daardoor voelt het iets warmer aan. Vrijdag en in het weekend blijft het weer ongeveer hetzelfde. De maxima liggen rond de 7 graden en het blijft grijs.
Donderdag zijn er talrijke stapelwolken. Het blijft op de meeste plaatsen droog in het Groene Hart. Zeer lokaal is een licht regenbuitje niet helemaal uit te sluiten. Zo nu en dan is tussen de wolken de zon even te zien. Het is rustig weer met een zwakke, soms even matige wind  (2 à 3 Beaufort) waaiende uit het noorden tot noordwesten. Het wordt maximaal 7 graden Celsius in de Goudse regio. Daarmee is het een graad of 2 zachter dan normaal.

In de nacht naar vrijdag kan de temperatuur in het Groene Hart tot rond het vriespunt dalen en is er tijdens bredere opklaringen kans op licht vorst.

Vrijdag wordt het wederom 7 graden Celsius in de omgeving van Gouda. Een groot deel van de tijd is het bewolkt, maar droog. Later in de middag en vooral in de avond kan er nu en dan lichte regen vallen.

Het eerste weekend van 2019 verloopt tamelijk somber en vooral zaterdag kan het zo nu en dan licht (mot)regenen, maar ook zondag blijft het waarschijnlijk niet droog. De bewolking weet van geen wijken en de zon blijft zich hoogstwaarschijnlijk achter een dik wolkenpakket verschuilen.  De middagtemperatuur ligt in de Goudse regio rond 7 graden Celsius. ’s Nachts is het circa 5 graden Celsius.

Het vooruitzicht naar begin volgende week laat een monotoon anti-winters weerbeeld zien. Met 7 graden Celsius is het een graad of 2 zachter dan het langjarig gemiddelde. Daarbij is het meestal bewolkt en kan het periodiek regenen. De wind houdt zich over het algemeen rustig.Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: Digitaal Dagblad