Gouds Dagblad | Weer aangename en warme nazomerdag

Weer aangename en warme nazomerdag

mainImage

Ook zondag wordt een zeer aangename en warme nazomerdag. De zon heeft aanvankelijk opnieuw de hoofdrol, maar vanuit het noorden neemt wel geleidelijk de (hoge) sluierbewolking toe. De zon zal daar in eerste instantie nauwelijks hinder van hebben, maar wordt later dikker, waardoor de zon een waterige aanblik zal krijgen als ook de middelbare bewolking (Altostratus) toe gaat nemen. De temperatuur stijgt naar circa 23 graden Celsius. De zwakke naar west ruimende wind neemt toe naar matig, windkracht 3 Beaufort.

In de nacht naar maandag trekt vanuit het noorden een gebied met lichte regen over het Groene Hartgebied. Dit regengebied trekt ook maandagochtend nog geruime tijd over onze provincie. Maandagmiddag wordt het na verloop van tijd droog en kan af en toe de zon doorbreken. De temperatuur is met circa 20 graden Celsius duidelijk lager en er waait een overwegend zwakke westenwind met een kracht van 2 op de schaal van Beaufort.

Vanaf dinsdag waait de wind uit het noordwesten, daarmee wordt koele lucht aangevoerd. De temperatuur stijgt naar maximaal 17 graden en daarmee is het fris voor de tijd van het jaar. De zon schijnt vaak en het is over het algemeen droog. Aan het eind van de komende week gaat de temperatuur waarschijnlijk weer de lucht in en worden er weer warme dagen genoteerd van 20 graden Celsius of nog iets warmer.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda


Foto: De Zalm