Gouds Dagblad | Wat goed is, komt snel...

Wat goed is, komt snel...

Tjonge, jonge, wat heeft Gouda en directe omgeving toch veel muzikaal talent. Of liever gezegd Tjomme, Tjomme (maar daarover later meer).

Dat bleek zaterdagavond maar weer tijdens de negende editie van Cool Talent. 'Een van de leukste avonden van het seizoen!!', zo luidde de veelzeggende Tweet van De Goudse Schouwburg. Een waarheid als een koe.

Voor het negende jaar op rij hield de Lionsclub Gouda Bloemendaal in de Goudse Schouwburg een avondvullend programma met talentvolle leerlingen van 7 middelbare scholen uit Gouda en omgeving. De deelnemende scholen waren: Coenecoop College (Waddinxveen), Schoonhovens College, GSG Leo Vroman (Gouda), De Goudse Waarden Heemskerkstraat en Kanaalstraat (Gouda), Het Antonius College (Gouda) en Het Coornhert Gymnasium (Gouda).

Tijdens de reguliere schoolmuziekavonden werden de beste acts geselecteerd die - op het gebied van regie, licht en geluid volledig professioneel voorbereid en begeleid - in de Grote Zaal van de schouwburg mochten optreden. Gedurende de hele avond stonden er alleen maar leerlingen op het podium. Ook de presentatie was in handen van leerlingen.

Al negen jaar een spetterende avond met in de schijnwerpers muzikaal-, zang- en danstalent op een niveau dat elk jaar weer grote verbazing oproept. Ook deze editie weer. 

Maar terug naar de talenten. Want wat waren dat er weer veel. Te veel om hier op te noemen. En wat genoot het publiek in de nagenoeg uitverkochte Goudse Schouwburg.

Maar eerlijk is eerlijk: een van de uitschieters was toch wel Tjomme Elgersma. Antonius-brugklasser Tjomme (14) kreeg de handen op elkaar met zijn waanzinnige optreden tijdens Cool Talent. Zie hieronder.

Onder de indruk?

Tjomme, zoon van de bekende Goudse kunstenares Suzan Schuttelaar, stelt zich graag voor:

"Hoi ik ben Tjomme en ik zit in de brugkkas van het Antoniuscollege. Ik zing al sinds m’n negende jaar, vanaf mijn tiende treed ik ook op met mijn band. Met mijn eigen band zijn we nu heel hard bezig eigen nummers te schrijven. Maar voor COOL Talent heb ik ervoor gekozen om ‘solo’ te gaan. Ooit hoop ik heel succesvol met mijn muziek te kunnen zijn. Dit jaar heb ik voor de eerste keer mee gedaan aan de muziekavond op school het was een hele leuke ervaring. Ik hoop dat meedoen aan COOL Talent een nog leukere ervaring wordt..."

Tjomme is jong. Maar op het podium zeker geen groentje. Zo mocht hij al optreden in onder meer So What!, De Theaterbakkerheij, Cultuurhuis De Garenspinnerij. En dus zaterdagavond in de echte Goudse Schouwburg.

Wat er aan vooraf ging