Gouds Dagblad | Vrijwilliger met unieke arbeidsvoorwaarden

Vrijwilliger met unieke arbeidsvoorwaarden

mainImage

De Sint-Jan en Het Grootste Museum van Nederland zoeken wegens succes honderden vrijwilligers. Elke vrijwilliger krijgt unieke secundaire arbeidsvoorwaarden aangeboden.

Met de opening van Het Grootste Museum van Nederland in 2017 zette Museum Catharijneconvent een belangrijke stap in het ontsluiten en toegankelijk houden van het unieke religieuze Nederlandse erfgoed. Een jaar na de start werden er drie nieuwe locaties toegevoegd. Zo maakten de afgelopen twee jaar al honderdduizenden mensen kennis met de bijzondere geschiedenis, magistrale architectuur en kunstwerken van de zestien aangesloten kerken en synagogen.

Gezocht: vrijwilligers Sint-Jan, Gouda
Het Grootste Museum van Nederland is met recht een succes te noemen. En wegens dit succes is de overkoepelende organisatie nu op zoek naar honderden vrijwilligers, ook voor de Sint-Jan in Gouda. "Elke vrijwilliger bieden we unieke secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo werk je bijvoorbeeld op de Grootste Werkplek van Nederland, met een klassiek interieur en gefilterd daglicht door de 72 wereldberoemde gebrandschilderde ramen. In geen kerk ter wereld is zoveel zestiende-eeuws gebrandschilderd glas bewaard gebleven. Als vrijwilliger maak je het mogelijk dat bezoekers van dit unieke gebouw kunnen genieten", aldus Corella Verbeek van de Sint Janskerk.

Grootse wervingscampagne
"De vrijwilligers zijn een belangrijke factor in het succesvol ontsluiten en toegankelijk houden van het religieuze erfgoed in de Sint-Jan in Gouda", zo gaat Verbeek verder. "Zij zorgen voor een hartelijke ontvangst, de uitgifte van audiotours en helpen mee in de museumwinkel. Zonder vrijwilligers blijven deuren gesloten en dreigen kunstwerken, verhalen en geschiedenis in de vergetelheid te raken. Dat kan en mag niet gebeuren. Daarom voert Het Grootste Museum van Nederland nu een grootse campagne om honderden nieuwe vrijwilligers aan te trekken voor de deelnemende locaties."

Speciaal voor deze campagne is er voor de Sint-Jan in Gouda een wervingsfilm gemaakt: vimeo.com/357987013

Veertien kerken en twee synagogen vormen samen Het Grootste Museum van Nederland, een initiatief van Museum Catharijneconvent, mede mogelijk gemaakt door de spelers van de BankGiro Loterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Mondriaanfonds.

Kijk voor de deelnemende locaties en hun vacatures op www.grootstemuseum.nl.