Gouds Dagblad | Veel regen en stormachtige wind

Veel regen en stormachtige wind

mainImage

Het blijft zondag flink regenen. Ook blijft de wind hard waaien. De temperatuur schommelt tussen de 6 en 9 graden.

De ochtend begint met bewolking, die op veel plaatsen gepaard gaat met flinke regenval. De bewolking en regen houden gedurende de dag aan, met slechts af en toe een droge periode. Onweer is lokaal zeer mogelijk. Met 6 tot 9 graden is de temperatuur wel tamelijk mild. De wind kan net als zaterdag op verschillende plekken toenemen. In de middag draait hij overal naar noordwest en wordt matig of vrij krachtig, met windkracht tussen 4 en 8. In de loop van de avond wordt het in het westen wat droger, al blijft de wind stevig waaien. De temperatuur zal daardoor wat afnemen, maar kouder dan vijf graden wordt het niet.

In de nacht naar maandag wordt het van het (noord)westen uit geleidelijk overwegend droog en volgen er brede opklaringen. In de loop van de nacht raakt het in het noorden weer bewolkt en kan er daar wat lichte regen vallen. De wind neemt overal af.

Zondag is het weer ten opzichte van zaterdag 180 graden omgedraaid. Het is geheel bewolkt en er zijn perioden met regen. Het gaat langdurig regenen en het is ronduit nat. In de ochtend staat er weinig wind (zuid – 1/2 Beaufort). Later in de ochtend steekt een matige tot vrij krachtige zuidwester (4 à 5 Beaufort) op.

Zondagmiddag blijft het geheel bewolkt met en regenachtig. Lokaal kan het een kortstondig droog worden. Aan het begin van de middag is het circa 8 graden in de Goudse regio. De wind ruimt naar richtingen tussen west en noordwest en is overwegend matig van kracht (3 à 4 Beaufort). De temperatuur daalt hierdoor naar 6 graden. Later in de middag neemt de wind in kracht toe en wordt matig (4 Beaufort), soms (vrij) krachtig (5 à 6 Beaufort). Windvlagen tot ruim 70 km./uur zijn mogelijk.

Zondagavond regent het nog een tijd door bij een matige noordwestenwind (4 Beaufort). Soms kan het flink doorplenzen. Later op zondagavond en in de nacht naar maandag nemen de buien in frequentie en intensiteit af. De temperatuur daalt naar circa 3 graden in de Goudse regio.

Maandag komen in de ochtend verspreid over het Groene Hart een paar lichte regenbuien voor. Er zijn veel stapelwolken, waar tussendoor de zon af en toe even te zien is. Maandagmiddag blijft het zo goed als zeker droog met zonnige perioden. De temperatuur stijgt naar 8 graden. De wind waait uit richtingen tussen west en noordwest en is over het algemeen matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Maandagavond is het droog en zijn er brede opklaringen. In de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur naar circa 2 graden en neemt in de loop van de nacht de bewolking geleidelijk toe. Lokaal kan er dan een spatje regen vallen.

Dinsdag en vooral woensdag zijn er uitgestrekte wolkenvelden en is de zon minder vaak te zien. Een groot deel van de tijd is het droog. Als er wat regen valt, gaat het om een regenbuitje met een lichte neerslagintensiteit. De maximumtemperatuur ligt rond 7 graden. De wind houdt zich rustig en is zwak tot matig (2 à 3 Beaufort) en waait uit westelijke richtingen.

Richting het weekend van 16/17 februari draait de wind naar het zuiden tot zuidoosten. Het wordt dan geleidelijk zonniger en het blijft droog. De middagtemperatuur laat door de zon een licht stijgende tendens zien. De nachten worden de bredere opklaringen iets kouder met in het Groene hartgebied kans op lichte vorst. Door de grotere temperatuur-amplitude is er een vrij grote kans op mist(banken). Ook het vooruitzicht tijdens het volgende weekend laat droog weer zien met zonnige perioden.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda