Gouds Dagblad | Steun voor Caribisch Nederland ook van start
mainImage

Steun voor Caribisch Nederland ook van start

31 maart 2020, 15:29 uur
Algemeen

De economische steunmaatregelen die zijn genomen in het kader van de coronacrisis gelden ook voor Caribisch Nederland, maar er zijn wel enkele verschillen met de stappen die in Nederland worden genomen.

Werkgevers hier kunnen maximaal 90 procent van hun loonkosten vergoed krijgen. Voor Caribisch Nederland is dat 80 procent, een percentage dat voortvloeit uit een bestaande regeling waar deze op is gebaseerd. Het ministerie van Sociale Zaken wilde de nieuwe regeling zo snel mogelijk beschikbaar stellen, zo legt een woordvoerder het verschil uit.

In Nederland kunnen werkgevers vanaf volgende week aanvragen indienen, in Caribisch Nederland kan dat nu al, omdat het veel minder mensen betreft.

Zzp’ers die hun inkomsten zien wegvallen kunnen net als in Nederland steun aanvragen om niet onder bijstandsniveau te zakken.

Omdat de eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba geen WW kennen, is er in de regeling ook aandacht voor mensen die hun baan al zijn kwijtgeraakt door de uitbraak van het coronavirus. Zij hebben recht op 80 procent van hun laatst verdiende loon.


Door: ANP