Gouds Dagblad | Overwegend regenachtig met erg zachte temperaturen

Overwegend regenachtig met erg zachte temperaturen

mainImage

Er valt dinsdag regelmatig regen. Met een maximale temperatuur van 11 graden is het erg zacht voor de tijd van het jaar. In het zuiden is het bewolkt en vallen er buien. In de middag wordt het vaker droog. De wind is matig tot vrij krachtig. In de avond gaat het weer regenen. Er staat een zuiden- tot zuidwestenwind die in de loop van de dag toeneemt. Woensdag gaat de wind iets liggen. Het regent eerst in het westen en later in het oosten. In de avond klaart het overal op.

Dinsdag en woensdag is het wisselvallig en zijn er regelmatig perioden met regen. Met name dinsdag kan er vrij veel neerslag vallen, voor de Goudse regio wordt een etmaalsom van 6 mm. berekent. De zon is weinig of helemaal niet te zien in het weerbeeld. Vooral dinsdag kan de wind flink uithalen en zijn er perioden met een krachtige zuid-zuidwester, windkracht 6 Beaufort. Windstoten tot circa 80 km./uur zijn tijdens de avonduren mogelijk in onze regio. Het wordt gevoelig zachter met zowel op dinsdag als woensdag een maximumtemperatuur van 12 graden Celsius in Gouda en omstreken.

Donderdag en vrijdag is het droog met zonnige perioden en blijven de maxima met 10 graden Celsius ook nog in de dubbele cijfers! De wind is zuidelijke en overwegend matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

In het komende weekend gaat een hogedrukgebied met koudere lucht terrein winnen en liggen de minima iets onder het vriespunt. Overdag worden maxima rond 6 graden Celsius verwacht. Verder zijn er op zaterdag flinke zonnige perioden en blijft het droog. Zondag wordt zelfs een zonnige dag volgens de laatste analyse. De wind waait op beide weekenddagen uit richtingen tussen zuidwest en west en is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. De luchtdruk gaat razendsnel stijgen. Aan het begin van de nacht naar zaterdag wordt een luchtdruk van 1021,9 hPa berekent, Aan het begin van zondagavond zal de luchtdruk volgens de laatste computerberekeningen zijn opgelopen naar 1043,1 hPa. Het hogedrukgebied zal waarschijnlijk een aantal dagen ten westen van de Britse eilanden bivakkeren.

Ook na het komende weekend (maandag tot en met woensdag) blijft de luchtdruk dus hoog (ver boven 1030 hPa. Het is op deze dagen wisselend bewolkt en droog. De wind ruimt geleidelijk van zuidwestelijke richtingen op maandag naar noordelijke richtingen op dinsdag en woensdag. De temperaturen blijven (vrij) normaal voor de tijd van het jaar. Een graad of 2 à 3 in de nachten en een graad of 5 à 6 overdag.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda