Gouds Dagblad | Opnieuw zonnige dag
mainImage

Opnieuw zonnige dag

25 maart 2020, 09:29 uur
Algemeen

Het weerbeeld is woensdag nauwelijks veranderd ten opzichte van dinsdag. De zon laat zich volop zien en af en toe is er alleen wat sluierbewolking. Het wordt zo'n 11 graden. Gedurende de dag is het vrijwel windstil. Meteorologen van het KNMI verwachten dat het weerbeeld aanhoudt tot vrijdag. Ook donderdag lijkt het namelijk een zonnige dag met temperaturen van om en nabij de 11 graden te worden.

Ook woensdag blijft het stralend lenteweer met circa 11 zonuren. Met name in de middag en avond is er ook sluierbewolking boven het Groene Hartgebied aanwezig, maar daar heeft de zon vrijwel geen hinder van en blijft grotendeels in het weerbeeld aanwezig. In de middag wordt het om en nabij 10 graden Celsius in de Goudse regio. De wind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. De wind krimpt in de loop van de dag van zuidoost naar noordoost.

Donderdag en vrijdag zijn er wolkenvelden boven het Groene Hartgebied aanwezig, maar er is er ook nog regelmatig ruimte voor de zon. Het blijft droog. De temperaturen liggen in de middag in de buurt van 10 graden Celsius. De kans op vorst in de nacht is dan kleiner door de bewolking (minder uitstraling). De wind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort en waait uit het oosten, later op de dag uit het noordoosten.

Zaterdag wordt met een matige noordenwind, windkracht 3 à 4 Beaufort vrij koude lucht naar onze regio aangevoerd. De temperatuur stijgt in het Groene Hartgebied naar hooguit 8 graden Celsius. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon, stapelwolken en sluierwolken. Het blijft droog bij ons in het westen van Nederland. 

Zondag is de zon regelmatig aanwezig, maar er zijn ook wolkenvelden. Lokaal kan er een bui vallen. Daarbij is kans op hagel en mogelijk ook natte sneeuw, ook wel de bekende maartse buien. Op 1500 meter boven het aardoppervlak wordt op dit ogenblik een temperatuur van circa -10 graden Celsius berekend voor zondag overdag. De noordenwind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort. De temperatuur stijgt naar maximaal 6 graden Celsius in de Goudse regio.

Begin volgende week schijnt de zon vaak en blijft het overwegend droog. De temperatuur blijft vooralsnog te laag voor eind maart. In de nachten komt het op uitgebreide schaal lichte vorst in het Groene Hartgebied. Overdag wordt het hooguit 8 of 9 graden Celsius. Normaal is het eind maart, begin april zo'n 11 à 12 graden in de middag.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda