Gouds Dagblad | Opmaat naar zonnige Pasen

Opmaat naar zonnige Pasen

mainImage

De dinsdag begint helder en de ochtend is zonnig. De maximumtemperaturen liggen vandaag tussen de 14 en 18 graden. Morgen liggen de maxima tussen de 15 en 17 graden en is er meer stapelbewolking. De dagen daarna is er weer meer ruimte voor de zon. In de middagen komt het kwik rond de 20 graden uit, bij een matige oostenwind.

Dinsdag is het zonnig en blijft de droogte aanhouden. De maxima komen met gemiddeld 16 graden Celsius in de Goudse regio weer circa 3 graden hoger uit ten opzichte van maandag. De oostenwind is matig, windkracht 3 à 4 Beaufort.

Woensdag is een koelere dag, het wordt maximaal 11 graden Celsius in Gouda en de omliggende dorpen. In de ochtend is het geheel bewolkt en kunnen er enkele regenbuien vallen. In de middag trekt het gebied met buien weg en klaart het nu en dan even op. De zwakke tot matige wind (2 à 3 Beaufort) waait uit richtingen tussen noordoost en oost.

Richting en tijdens het Paasweekend gaat de middagtemperatuur pijlsnel omhoog en wordt het warm lenteweer. Op Goede Vrijdag en tijdens het Paasweekend wordt het 20 tot 22 graden Celsius in de Goudse regio. De zon schijnt uitbundig en de eerste dagen na de Paasdagen zijn er ook enkele wolkenvelden met mogelijk een licht regenbuitje. De wind waait aanhoudend uit richtingen tussen noordoost en oost. De neerslagkans blijft zeer klein.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda