Mooie nazomerse dag...

31 August 2020, 09:42 uur
Algemeen
mainImage

Op maandag blijft het op een enkele bui na droog. Aan het einde van de dag breekt de zon door. Het wordt maandag 18 of 19 graden en er waait een zwakke tot matige noordwestenwind. Later op de dag breekt de zon wat vaker door en aan het begin van de avond zijn er een paar zonnige momenten. In de rest van de week loopt de temperatuur iets op, maar wordt ook veel regen verwacht.

Lokaal
Maandagochtend vroeg komen nog uitgestrekte wolkenvelden voor en schijnt sporadisch de zon. Geleidelijk breekt de zon steeds vaker door. Er is kans op een bui, maar veel stelt het niet voor. De noordenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort.

Maandagmiddag wisselen zonnige momenten en wolkenvelden elkaar af. Lokaal kan een bui vallen, maar de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied houden het droog. Het kwik stijgt naar maximaal 18 graden Celsius en daarmee is het iets koeler dan het langjarig-gemiddelde voor eind augustus. Maxima van 20 graden Celsius zijn normaal voor eind augustus. De noordenwind is zwak tot matig, windkracht 2 à 3 Beaufort. Er staat dus iets minder wind dan zondag, dat maakt het voor het gevoel iets aangenamer.

Maandagavond klaart het breed op en kan de zon nog geruime tijd schijnen. Omdat er weinig wind is, koelt het snel af en tegen middernacht is het circa 12 graden Celsius in de Goudse regio. In de nacht naar dinsdag kan door de combinatie van weinig wind en brede opklaringen mist gevormd worden. Het is een ”voor de tijd van het jaar” koude nacht met minima van om en nabij 7 graden Celsius. Aan de grond daalt de temperatuur tot enkele graden boven het vriespunt. De wind ruimt van noord naar oost en is (zeer) zwak, windkracht 1 à 2 Beaufort.

Dinsdag lost de mist geleidelijk op en breekt de zon door. ’s Middags is er een mix van zon en (forse) stapelwolken. Een lokale bui is niet uitgesloten, maar veruit de meeste plaatsen in het Groene Hartgebied houden het droog. Het wordt circa 19 graden Celsius en er waait een (zeer) zwakke naar zuid ruimende wind, windkracht 1 Beaufort. In de zon is het dan ook zeer aangenaam.

Woensdag is het weerbeeld idem dito als dinsdag. Na een mistige start is er een mix van zon en stapelwolken. Het blijft droog. De middagtemperatuur laat een licht stijgende tendens zien met 21 graden Celsius op de Goudse thermometers. Opnieuw staat er weinig wind en daardoor is het heerlijk nazomerweer. De wind is (zeer) zwak, windkracht 1 Beaufort en  waait uit variabele windrichtingen.

Richting het eerste weekend van september neemt de kans op neerslag toe en ook is er meer wind dan de voorgaande dagen. De kans op mist neemt hierdoor af naar nihil.  De maximumtemperatuur blijft vrij normaal voor de tijd van het jaar met een graad of 20. De windrichting is over het algemeen zuidwest.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda