Gouds Dagblad | Minder treinen door spoorverzakking

Minder treinen door spoorverzakking

mainImage

Spoorverzakking veroorzaakt komende weken problemen op traject Alphen aan den Rijn-Gouda.

Tussen Waddinxveen en Gouda is sprake van een spoorverzakking: het treinspoor is deels verzakt. Over de oorzaak van de spoorverzakking is nog niets bekendgemaakt.

Er rijden door de spoorverzakking minder R-Nettreinen tussen Gouda en Alphen. De treinoverlast duurt ten minste tot donderdag 19u30. Het betekent dat er nu elk half uur in plaats van elk kwartier een trein rijdt.

Prorail zegt dat een oplossing nog enkele weken op zich kan laten wachten. ,,Voor herstel is een grote buitendienststelling nodig’’, aldus de spoorbeheerder, wijzend op een periode van reparatie dat er helemaal geen treinen kunnen rijden. De problemen op het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Gouda houden derhalve nog enkele weken aan. 

Op dinsdag 14 januari kwam tijdens een controle van het spoor aan het licht dat er problemen waren. Hierdoor reden er tussen Alphen en Gouda slechts twee treinen per uur in plaats van vier. Ook rijden de treinen sindsdien met een aangepaste snelheid om het spoor zo min mogelijk te beschadigen. Hierdoor kunnen reizigers vertraging oplopen. 

Sinds dinsdagmiddag rijden er al minder treinen op dit traject dan gebruikelijk en rijden ze ook langzamer. Dit gebeurt uit voorzorg. "We merkten tijdens een routinecontrole dat dit stuk spoor niet de optimale kwaliteit heeft die we nastreven", legt een woordvoerder van ProRail uit.

ProRail hoopte in eerste instantie dat de problemen donderdag voorbij zouden zijn, maar nu er sprake blijkt van een spoorverzakking is dit niet reëel. "Dit vergt wat meer planwerk."