Gouds Dagblad | Mijn plek in Gouda

Mijn plek in Gouda

mainImage

'Mijn plek in Gouda' is een nieuwe rubriek van het Gouds Dagblad naar het idee en in samen- en wisselwerking met fotograaf/projectmaker Hermen Buurman.

Fotograaf en filmer Buurman is al even bezig met de reeks beelden van inwoners die gefotografeerd zijn op 'Mijn plek in Gouda'. 

De vierde persoon in beeld in onze reeks is Jan Poels, van JP-Bloembinders en De Super Bloemist.

De Twee Cirkels
Het beeld 'De Twee Cirkels' van de kunstenaar Ad Dekker is sinds 1998 een beeld bepalende markering langs de A12 bij Gouda. Voor Jan Poels van JP-Bloembinders heeft het beeld meerdere betekenissen die allen met elkaar in verbinding staan:
- Het is het teken dat hij bij de afrit en toerit van Gouda is, de mooie stad waar Jan zijn onderneming is gevestigd.
- Het is te danken aan een zeer intensieve succesvolle regionale lobby in 2018 dat deze afrit en toerit nog steeds open is en Gouda dus optimaal bereikbaar blijft.
Doordat Gouda zo goed bereikbaar blijft willen hier nog steeds nieuwe bedrijven (en hun medewerkers) zich vestigen. Alles bij elkaar is dat goed voor ondernemend Gouda en dus ook voor JP-Bloembinders als enige Gecertificeerde Duurzame BusinessBloemist in Gouda.

Mijn plek in Gouda
Gouda is rijk aan, van en met mooie bezienswaardige plekken. De kaasstad loopt er van over. Van monumentale panden tot mooie bruggetjes, standbeelden, parken, straten, poortjes, steegjes, grachten en pleinen.

Daarnaast zijn we gezegend met fraaie gebouwen, zaken en gelegenheden: kerken, cultuurhuizen en tempels, cafés, restaurants, winkels, ondernemingen.

Mooie plekjes in Gouda die voor iedereen gelden. Maar er zijn ook mooie plekjes die voor een ieder van ons afzonderlijk bijzonder en/of emotioneel zijn. Een plek waar we iets moois hebben beleefd of waaraan een mooie herinnering kleeft.

Al met al zijn er heel veel mooie plekken in Gouda. Veel te veel om allemaal zelf te ontdekken.

Dat bracht fotograaf en filmer Hermen Buurman op het luminueze idee om er een serie van te maken en de Gouwenaar zelf naar zijn of haar favoriete plekje in Gouda te vragen. En daar uiteraard weer een foto van te maken.

Wat is jouw plek in Gouda?
Laat het ons weten: image@hermenbuurman.nl

Zie ook www.hermenbuurmanfotografie.nl


Foto: Hermen Buurman