Gouds Dagblad | Kritiek op RIVM-cijfers

Kritiek op RIVM-cijfers

mainImage

De RIVM en de GGD’s in Nederland houden geen statistieken bij van mensen die met coronaverschijnselen in ziekenhuizen terecht kwamen en daaruit vervolgens gezond zijn ontslagen. Daar is op social media veel kritiek op. 

In de snelheid waarmee Nederland door het virus is overvallen is die administratie erbij ingeschoten. Een slechte beurt, vindt men, omdat enig reëel optimisme op zijn plaats zou zijn. Nu moet men het in ons land – ten aanzien van goed nieuws - doen met af en toe een opmerking van artsen in avondprogramma’s, die zeggen dat ook een groot percentage van op IC opgenomen patiënten geneest.

Volgens de meest recente cijfers van het RIVM zijn er vanaf de eerste uitbraak nu 3483 in de Nederlandse ziekenhuizen opgenomen geweest. Hoeveel er nog liggen is een raadsel. Ook onbekend is hoeveel er met succes op de been zijn gebracht. We kennen alleen het afschrikwekkende dodental: 771.

De zwaarste kritiek op de RIVM-cijfers komt van Geert Wilders. Op twitter laat hij vandaag weten: ‘’Hou eens op, RIVM, met het technisch geklets over ‘afvlakking’. We hebben de afgelopen 24 uur veruit de meeste coronadoden sinds het begin van de crisis. In totaal al 771 overledenen. Dat zijn mensen met gezinnen, familie, vrienden en kennissen van vlees en bloed.’’

 


Foto: ANP