Gouds Dagblad | Kinderen maken hut van zwerfafval

Kinderen maken hut van zwerfafval

mainImage

'Afval-opzichter' Marco de Haas van 'Gouda, Schoon, Heel en Veilig' was even de roulatie. Maar is nu, na een operatie aan een dubbele hernia, weer helemaal terug. En dat zien we terug op de Facebookpagina Gouda, schoon, heel en veilig.

Tijdens de wekelijkse afvalroute van De Haas blijkt iedere keer maar weer dat tientallen inwoners van Gouda maling hebben aan de regels als het gaat om het dumpen van grofvuil.

De Haas maakte al tientallen foto's van plekken waar grof vuil bij de containers is gedumpt. Normen en waarden zijn dan ook nog steeds ver te zoeken. "Aangezien 'Handhaving' nog altijd bijzonder laks is met het uitdelen van boetes, gaat dit probleem nog altijd onverminderd voort. 'Handhaving' heeft het kennelijk te druk met andere zaken of houden het (langzame) tempo van ambtenaren aan. Het wordt de hoogste tijd dat er echt iets gaat gebeuren...", aldus De Haas.

Daarom vraagt De Haas alle Gouwenaar foto's in te sturen. "Mocht je foto’s hebben van onveilige situaties, afvaldumpingen en andere relevante zaken voor de Facebookpagina Gouda, Schoon, Heel en Veilig dan kun je deze via een bericht naar mij toesturen. Vermeld alstublieft ook op welke locatie en datum de foto genomen is. Wij zullen ze dan op de pagina plaatsen", aldus De Haas.

Vandaag kreeg Marco de Haas de onderstaande foto's binnen. Een voorbijganger had een foto gemaakt van de speeltuin aan de Merlijnstraat. Kinderen hebben daar een hut gemaakt van zwerfafval.


Foto: Gouda, schoon, heel en veilig