Gouds Dagblad | KFC Gouda heeft nieuwe friet

KFC Gouda heeft nieuwe friet

mainImage
KFC Gouda heeft nieuwe friet

KFC Gouda heeft sinds 1 januari 2019 een nieuw soort friet. In plaats van de dunne Franse Frietjes die je in veel Fastfoodketens aantreft is KFC overgestapt naar een dikkere Friet van een beter kwaliteit. ,,Onze nieuwe friet is van een ongeëvenaarde kwaliteit en kan elke vergelijking glansrijk doorstaan”, aldus Dennis Boom van KFC Gouda.


In het hele land is de fastfoodgigant overgestapt naar een nieuwe friet. De frietjes zijn van een betere aardappel kwaliteit en zijn veel dikker dan de oude Franse Frietjes. Hierdoor is de smaak vele malen beter en, ook niet onbelangrijk, blijven de nieuwe frieten langer warm en blijft de kwaliteit langer goed. De nieuwe frieten zijn te vergelijken met de Boerenfriet die iedereen wel kent maar heeft toch een nog beter smaak. ,,Onze friet is na onze kip één van onze belangrijkste producten”, vertelt Boom.Bijna elke gast koopt wel een frietje bij KFC en daarom is de kwaliteit van extra groot belang. Boom: ,,We hebben de friet lang getest en de smaak nauwkeurig samengesteld met onze leverancier”.


Elk jaar verkoopt KFC miljoenen kilo’s friet in Nederland en de keten verwacht dat de nieuwe friet nog beter zal worden gewaardeerd door haar gasten.


Voor alle nieuwsgierigen onder de lezers heeft KFC een website gemaakt met daarop alle kenmerken en antwoorden op vragen over de nieuwe friet.


Zie ook nieuwefriet.kfc.nlFoto: Digitaal Dagblad