Gouds Dagblad | Kans op een bui neemt geleidelijk af

Kans op een bui neemt geleidelijk af

mainImage

Het wordt een bewolkte donderdag. In de middag is er echter meer ruimte voor de zon en klaart de lucht geleidelijk op. In de vroege ochtend blijft het erg bewolkt, waardoor de minimumtemperatuur tussen de 8 en 11 graden ligt. Ook is er in de ochtend kans op een enkele bui. In de loop van de dag komen er echter meer droge periodes voor. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 14 of 15 graden. Vrijdag is het weer opnieuw wisselvallig. Wel komen er hogere temperaturen in het weekend aan. De kans op buien en bewolking blijft ook dan bestaan.

Op donderdag neemt de kans op een bui geleidelijk af. De wind is kracht 3 a 4 Bft en komt uit het zuidwesten. In de middag wordt het maximaal 14 graden.

In de nacht naar vrijdag valt er af en toe wat regen of een bui. De minimum temperatuur ligt rond de 13 graden. Vrijdag is er veel bewolking en valt er af een toe een bui. De maximum temperatuur bedraagt ongeveer 16 graden. Er staat op vrijdag een zuidwestelijke wind kracht 4 Bft af en toe 5 Bft.

Op zaterdag vallen er enkele buien vooral in de ochtend. De temperatuur wordt maximaal 15 graden. De wind draait in de loop van de middag naar meer zuidelijke richtingen.

Op zondag bedraagt de maximum temperatuur ongeveer 21 graden. Er zijn flinke zonnige perioden en blijft het vrijwel overal droog. Na het weekeinde zakt de maximum temperatuur weer naar normale waardes van rond de 15 graden en is het opnieuw wisselvallig weer met af en toe een bui.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda