Gouds Dagblad | Kabinet mikt op 2400 ic-bedden op zondag
mainImage

Kabinet mikt op 2400 ic-bedden op zondag

31 maart 2020, 19:36 uur
Algemeen

Komende zondag moeten er 2400 patiënten terechtkunnen op de intensive care. Dat hebben alle betrokkenen afgesproken, zegt 'coronaminister' Hugo de Jonge. Er staan nu al 1900 bedden klaar, zegt hij.

Tot afgelopen week leken er maar ruim duizend ic-bedden nodig voor patiënten met het coronavirus, naast de ruime vijfhonderd bedden die nodig zijn voor andere ernstige klachten. Maar de vooruitzichten zijn de voorbije dagen verslechterd.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldde dinsdag dat nu zeker 1039 mensen zijn overleden door het coronavirus. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger, omdat sterfgevallen soms pas na enkele dagen worden doorgegeven aan het RIVM.

Volgens de laatste cijfers lagen er dinsdagavond rond 19.45 uur 1080 coronapatienten en 59 mensen die waarschijnlijk met het virus zijn besmet op de intensivecareafdelingen, meldt stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Dit aantal kan hoger liggen, omdat de registratie soms achterligt. Ziekenhuizen geven opnames op de ic door aan NICE.

 


Foto: ANP