In blauw-witte mars naar Olympia

1 April 2018, 11:04 uur
Algemeen
mainImage
Digitaal Dagblad
In blauw-witte mars naar Olympia

Wie zich zondag 1 april tussen Gouda en Reeuwijk-Dorp begeeft of bevindt, moet niet raar opkijken een mensenmassa tegen het lijf te lopen of te rijden. Een stoet van in het blauw-wit geklede mensen. Het zijn supporters van RVC'33 die op weg zijn van het sportpark aan het Kaagplein 15  in Reeuwijk-Dorp, de thuishaven van RVC '33, naar Olympia aan de Bodegraafsestraatweg.  Dit om het eerste van RVC'33 aan te moedigen in de derby tegen Olympia. Een wedstrijd die op zondag 1 april om 14u00 begint.,,RVC-ers aller landen verenigt u en loop mee. Steun voor onze jongens dringend gewenst! Loop mee en bezorg jezelf een onvergetelijke dag met: de blauw-witte-mars naar Olympia", zo roept de club een ieder op mee te lopen in de stoet. ,,We willen massaal naar Olympia wandelen en er een onvergetelijke Eerste Paasdag van maken met de grote blauw-witte-mars naar het rood zwart van Olympia. Een wandelingetje van ruim  vier km naar de Bodegraafsestraatweg alwaar we massaal ons eerste gaan aanmoedigen, en het best gezellige Olympia voorzien van wat extra gezelligheid."

De vereniging vraagt pupillen + ouders/begeleiders, junioren, dames senioren, heren senioren, supporters, kapelaan van Paassen en Aad de Wit voorop met scooter, zwaailicht op z’n helm aan te sluiten in de rij.

Het programma is al in elkaar gedraaid: ,,Zondag 1 april ( dit is absoluut GEEN grap maar bittere ernst) verzamelen om 11u00 bij/in de kantine en eventueel fietsen inleveren. 11u00-11u45: Even snel indrinken, bakkie koffie, limo-tje en dan: klokslag 12u00 start de blauw-witte-mars", aldus de initiatiefnemers. ,,We lopen we met z’n allen over de Reewal naar Gouda. Uiteraard zingen we de gehele route uit volle borst ons clublied 'RVC ons ideaal met je blauwe witte kleuren' dan weten ze in Gouda vast dat we eraan komen. Na 2,4 kilometer, zeg maar halverwege, wordt het de hoogste tijd even te rusten en stoppen we op de Bloemendaalseweg 14A en/of 22 voor een broodje en een vloeibare versnapering. Tevens, het is tenslotte Pasen, ontvangen we daar de Reeuwijkse variant van het Urbi et Orbi door kapelaan van Paassen voor een veilige verdere reis, drie punten en een superleuke happening. 13u00 gaat de Blauw–Witte– Mars verder over de Bloemendaalse weg, in Gouda links af een bruggetje over, over het van Hogendorp plein, langs de PLUS markt en Rose Garden, rechtstreeks door naar Olympia voor de Derby".

,,Ongeacht de uitslag maken we er bij Olympia ook een gezellige boel van, net zoals onze Goudse vrienden bij ons deden eerder dit seizoen. We vertrouwen erop dat de Olympiaantjes ook wat sfeer verhogende activiteiten ontplooien na de wedstrijd", aldus een woordvoerder van RVC'33.

Hij sluit af met mededelingen van huishoudelijke aard voor de terugreis: ,,Voor wie terug op de fiets wil: Je kunt je fiets meenemen naar RVC die dan vervolgens met speciaal transport naar Olympia wordt gebracht. 11 uur fiets aanleveren er kunnen er 100! mee, vol is vol. Je kunt natuurlijk ook je vrouw, man, vriend, buurman/vrouw of iemand die niet mee loopt vragen ook te komen kijken en je daarna op te pikken. Lopend heen - lopend terug. Lopend heen – fiets terug. Lopend heen - taxi terug het kan allemaal, wees creatief als je maar meeloopt! En…in het blauw wit. Sfeer verhogend zelf initiatief wordt toegejuicht. Op de openbare weg geen alcohol. Laat geen vuilnis achter op de openbare weg. Deelnemen voor eigen risico..."