Gouds Dagblad | Hoornbeeck en Ronssehof slaan handen ineen

Hoornbeeck en Ronssehof slaan handen ineen

mainImage
Op de leerafdeling starten twaalf studenten verpleegkunde en verzorgende met hun stageperiode.

Hoornbeeck College en Ronssehof revalidatiecentrum starten met een revalidatie leerafdeling. Met deze revalidatie leerafdeling slaan beide organisaties de handen ineen om het opleiden van verpleegkundigen en verzorgenden en goede zorg dicht bij elkaar te brengen.

Gert Veldhuizen, directeur van Ronssehof: "Binnen Zorgpartners, waartoe Ronssehof behoort, zijn de afgelopen jaren al meerdere leerafdelingen gestart. Het unieke van dit initiatief is dat we dit nu samen met het Hoornbeeck College doen en dat de leerafdeling binnen revalidatie is gesitueerd. Daar valt veel te leren voor stagiaires en we hopen uiteraard dat zij mede hierdoor in de toekomst gaan kiezen voor de ouderenzorg en de geriatrische revalidatiezorg".

Op de leerafdeling starten twaalf studenten verpleegkunde en verzorgende met hun stageperiode. Jacques Rozendaal, opleidingsmanager van het Hoornbeeck College: "Tot voor kort liepen studenten hier op individuele plekken stage en waren erg tevreden over wat ze hier konden leren en de begeleiding. Stage op een revalidatieafdeling is bovendien uitdagend werk. Nu gaan er veel meer studenten hier werkervaring opdoen en zullen docenten ook wekelijks op de werkvloer gaan begeleiden en lesgeven. Onderwijs en praktijk zijn hierdoor nauw verbonden."


Foto: Hoornbeeck College