Gouds Dagblad | Heb jij een hond? Let dan goed op!

Heb jij een hond? Let dan goed op!

mainImage

Heb jij een hond? Let dan goed op! De controle op hondenbelasting in Gouda is namelijk gestart. De BSGR verzorgt de belastingen. Belt er een controleur aan maar vertrouw je het niet helemaal? Vraag dan naar een legitimatiebewijs.

In opdracht van de gemeenten Gouda worden er vanaf 9 september tot 29 november 2019 controles op de hondenbelasting uitgevoerd. Houders van 1 of meerdere honden die woonachtig zijn in één van de genoemde gemeenten, zijn verplicht aangifte te doen en hondenbelasting te betalen.

Controle
De controle wordt uitgevoerd door de firma Holland Ruiter. Een hondencontroleur kan bij je aanbellen en enkele vragen stellen over het al dan niet hebben van een hond. De hondencontroleurs kunnen zich legitimeren met een legitimatiebewijs van de Belastingsamenwerking Gouwe-Rijnland (BSGR). De BSGR verzorgt de belastingen voor de genoemde gemeenten.

Niet thuis
Als je niet thuis bent, maakt de hondencontroleur ter plaatse een beoordeling over het aanwezig zijn van honden. Als de controleur het vermoeden heeft dat je op jouw adres 1 of meer honden houdt, laat hij een informatiebrief met een aangifteformulier hondenbelasting achter in je brievenbus.

Wacht niet op de controleur
Als je sinds kort een hond hebt en je hebt daarvan nog geen aangifte gedaan, adviseert de gemeente je daarmee niet te wachten tot de controleur komt. Het snelste kun je via de Digitale balie je hond of honden aan- of afmelden, maar je kunt ook een aangifteformulier of afmeldingsformulier downloaden, printen en opsturen.

Aanslag
De hondenbelasting wordt opgelegd aan de persoon die ook de andere gemeentelijke belastingen voor het adres op zijn of haar naam krijgt. Dit is omdat de BSGR de aanslagen voor 1 adres zoveel mogelijk op 1 aanslag zet.

Tarieven
De belastingtarieven voor de honden staan vermeld onder uw eigen gemeente op de pagina ’tarieven’.