Gouwenaar schrijft roman over geheime verslaving

7 March 2020, 10:30 uur
Algemeen
mainImage

Op 7 april verschijnt Parre. Een taboedoorbrekende roman over geheime verslaving. Dit van de hand en geest van de Gouwenaar Arjan van Essen, schrijver en columnist, onder meer voor Gouds Dagblad.

Hoe een Veluwse boerenzoon in de greep raakt van een verslaving, het romandebuut van Arjan van Essen. Een uitzonderlijk authentiek en pijnlijk verhaal over een dubbelleven: een verwoestende gokverslaving tegen de achtergrond van een streng-christelijke sub-cultuur. De roman is geïnspireerd op het levensverhaal van de auteur zelf.

Uilen en herten
Parre groeit op in een besloten religieuze gemeenschap. In zijn eenzaamheid sluit hij vriendschap met uilen en herten. Hij probeert het zijn vader naar de zin te maken, maar tevergeefs. Als Parre als 12-jarige onder de betovering van het gokken komt, graaft hij zijn eigen graf.

Auteur Arjan van Essen kreeg grote bekendheid in de landelijke media. Hij verscheen op radio en tv bij PAUW, de NOS, SBS6 en de EO; de Volkskrant, de Telegraaf, het AD en andere kranten publiceerden over zijn coming-out als verslaafde, en de schulden die hij had gemaakt.

Kop of munt
Van Essen treedt op met de succesvolle theatertour ‘Kop of munt’ dat over zijn gokverslaving gaat. De tour is gestart in 2018, en loopt nog steeds door.

Voor informatie over dit theaterstuk en de speeldata, zie www.arjanvanessen.nl Op deze website vind je ook het overzicht van alle optredens in de media.

Er is in Nederland veel te doen rond gokken. In december 2019 wijdde Arjan Lubach in Zondag met Lubach aandacht aan Nederlandse loterijen en gokverslaving: ‘Gokverslaving kan echt je leven ver-woesten’. Het aantal online gokverslaafden neemt toe en online gokken wordt in Nederland legaal.

Over de auteur
Arjan van Essen (1969) is schrijver en columnist. Over zijn levensverhaal maakte hij eerder het theaterstuk Kop of munt.