Gouds Dagblad | Goudse molens draaien mee op Molendag

Goudse molens draaien mee op Molendag

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Meer dan de helft van alle authentieke molens en vele gemalen in Nederland zijn op zaterdag 11 en zondag 12 mei opengesteld voor publiek tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag 2019. Een unieke gelegenheid om molens en gemalen te bezoeken op plaatsen die soms moeilijk toegankelijk zijn. 

Het is voor de 46e keer dat dit unieke molenevenement wordt gehouden. Ieder jaar houdt De Hollandse Molen in samenwerking met Het Gilde van Vrijwillige Molenaars dit landelijke molenevenement. Overal in het land zetten molenaars de molendeur en open voor bezoek, zo ook in de stad Gouda. Ook de Goudse molens draaien mee op de Nationale Molendag 2019.

Drie molens zullen zowel van binnen als buiten te bezoeken zijn te weten korenmolen Het Slot, korenmolen De Roode Leeuw, poldermolen De Mallemolen. Naast de laatst genoemde molen staat een oud zuigasgemaal, omgetoverd tot horeca locatie met gezellig terras. Tenslotte de vierde molen in Gouda (de Haastrechtse molen) aan de Provinciale weg van Gouda naar Haastrecht. Deze molen zal op Nationale Molendag alleen van buiten te bezoeken zijn.

Zingen in de Mallemolen
Altijd al willen zingen in een molen? De Vereniging van Goudse Molenaars houdt samen met zangdocent Anjo van Hemert een zangworkshop. Iedereen kan mee doen! Graag wel even aanmelden via een mailtje naar goudsemolenaars@hotmail.com. Na afloop kan je genieten van een zanglunch bij Gouwestek Natuurlijk.

’s Middags van 13.30 – 14.00 uur geeft Anjo van Hemert ook nog een klassiek molenrecital met als thema “de Mallemolen, muzikaal door de eeuwen heen”.

Kom meedoen of luisteren. De akoestiek in de Mallemolen is prachtig.

Zie ook www.nationalemolendag.nl.

 


Foto: Digitaal Dagblad