Gouds Dagblad | Gouda telt nu 43 coronapatiënten
mainImage

Gouda telt nu 43 coronapatiënten

30 maart 2020, 17:27 uur
Algemeen

Gouda telt sinds maandag 43 coronapatiënten. In onze gemeente nam het aantal patiënten met het Covid-19 virus de afgelopen 24 uur toe met zes. Het aantal coronapatiënten in het Groene Hart steeg met 32. De teller staat nu op 289. Dat blijkt uit dagelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Net als de afgelopen dagen neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten, zegt het RIVM. ,,Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.’’

Landelijk
Het coronavirus heeft al zeker 864 levens geëist in Nederland, een toename van 93 sinds zondag, blijkt uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het aantal ziekenhuisopnamen is in 24 uur met 507 toegenomen. Het RIVM signaleert dat in Noord-Brabant de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames doorzet. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg waren juist relatief veel ziekenhuisopnames.

 

 


Foto: Stockfoto