Gouds Dagblad | Gouda telt 37 coronapatiënten

Gouda telt 37 coronapatiënten

mainImage

Gouda telt 37 coronapatienten. Het aantal coronapatiënten in het Groene Hart is toegenomen met 26. De teller staat nu op 257. Dat blijkt uit dagelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
 
In onze gemeente nam het aantal patiënten met het Covid-19 virus de afgelopen 24 uur toe met twee.

Net als de afgelopen dagen neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten, zegt het RIVM. ,,Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken.’’

Landelijk
Het dodental door het nieuwe coronavirus steeg landelijk met 132 gestegen tot 771. Het RIVM maakte de laatste cijfers zondagmiddag bekend.

Het aantal geregistreerde besmettingen in Nederland is gestegen tot 10.886. Dat zijn er 1104 meer dan zaterdag, toen het er 9762 waren. Daarmee komt het aantal besmettingen voor het eerst boven de 10.000 uit.

Sinds het begin van de uitbraak van de coronacrisis zijn in Nederland 3483 patiënten opgenomen in ziekenhuizen. Zaterdag waren dat er 2954.


Foto: Groene Hart Ziekenhuis