Gouda doet weer mee om de periodetitel

1 April 2018, 19:14 uur
Algemeen
Digitaal Dagblad

Gouda behaalde zaterdag een 3-1 zege op Swift Boys. Door doelpunten van Jessy Hoekstra (1-1), Maikel Hageman (2-1) en Jeroen Roukes (3-1). Gouda blijft zo vierde en door de verrassende eerste thuisnederlaag van Bergambacht, steeg Gouda in de tweede periode naar plek 2. Net achter koploper FC IJsselmonde, dat zelf niet speelde, maar toch een prima zaterdag had door de nederlaag van nummer drie Bergambacht en het het gelijke spel van nummer twee CKC.

Gouda, zonder de geblesseerde Mo Saber en zonder Ronald Schipper en Hans Vergoed die in de sneeuw op paasreces waren, had al snel door dat het geen makkelijke middag zou worden. Daartegenover stond dat Jeroen Roukes en Hassan Ouahabi na hun blessures eindelijk weer eens aan de aftrap stonden.

Een aantal spelers van Swift Boys was de vele nederlagen kennelijk zat en zetten andere middelen in dan voetballende. Met hard en soms te hard spel en met veel verbale opwinding richting de scheidsrechter en de tegenstanders, probeerden zij vooral voor rust het verschil in kwaliteit te compenseren. Dat lukte hen nog ook en zij namen zelfs door een prima genomen vrije trap de leiding. Omdat Gouda voor rust bepaald beroerd speelde, maakte zij het zichzelf behoorlijk en onnodig moeilijk.

Na de thee moest rechtsback Riaz Ramdjan van de gasten al snel (eindelijk) het veld ruimen na tweemaal geel en zo werd goed verdedigen voor Swift Boys steeds lastiger, zeker toen ook nog een aantal spelers met blessures af moesten haken of noodgedwongen voorin mee moesten blijven hobbelen omdat de wissels op waren. Met een aardige periode vlak na rust wist Gouda de wedstrijd om te keren en een voorsprong te nemen en in de slotfase werd de zege met een derde doelpunt definitief veilig gesteld. Onnodig te zeggen dat de uitblinker bij de gasten keeper De Jel was, die veel Goudse treffers door goede saves en dapper uitlopen wist te voorkomen.

Volgende week speelt Gouda thuis een alles of niets wedstrijd tegen deze koploper FC IJsselmonde.Voor het behoud van de vierde plaats was de zege van Hillegersberg bij Bergambacht (0-1) een slechte zaak, maar voor de tweede periode was dit weer gunstig voor Gouda, dat daarin naar plek 2 steeg. De 0-0 thuis van CKC tegen Ommoord was ook enigzins verrassend. Volgende week speelt Gouda thuis tegen koploper FC IJsselmonde en dan moet blijken of Gouda mee blijft doen of min of meer af gaat haken.

ZATERDAG 31 MAART 2018: GOUDA - SWIFT - BOYS 3-1.
DOELP. QUINCY VAN STAVEREN 0-1 (30E MINUUT); RUST; JESSY HOEKSTRA 1-1 (54E MINUUT); MAIKEL HAGEMAN 2-1 (57E MINUUT) EN JEROEN ROUKES 3-1 (83E MINUUT)