Gouds Dagblad | Goede nachtrust met 'Keppie'

Goede nachtrust met 'Keppie'

mainImage

Een goede nachtrust met een 'Keppie'. Voor 120 patiënten van de Oncologieafdeling ontving het Groene Hart Ziekenhuis deze slaapmuts van zacht fleece.  Hiermee kunnen patiënten weer comfortabel en warm slapen nadat zij (tijdelijk) het haar verliezen door een chemokuur.

De Keppies zijn mogelijk gemaakt door de Vrienden van het GHZ en de Roparun, een estafetteloop van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Een heel hartelijk dank aan alle lopers!

Warme nachtrust met een Keppie
Het (tijdelijk) verliezen van je haar heeft een behoorlijke impact op je leven. Haar houdt je natuurlijke warmte vast. Daarnaast is je huid gevoeliger en je natuurlijke thermometer is van slag. Zaken waar de bedenker van Keppie rekening mee heeft gehouden nadat zij dit zelf aan den lijve ondervond.

Voor overdag waren er allerlei oplossingen om het hoofd te bedekken. Voor 's nachts was er echter geen comfortabele oplossing om het hoofd warm te houden. Zo is de bedenker op het idee gekomen om een slaapmuts te maken van zachte ademende fleece en zonder harde randen, zodat je 's nachts comfortabel en warm kunt slapen.

De Oncologieafdeling is blij met de schenking van de Roparun waardoor diverse oncologiepatiënten van het GHZ hopelijk kunnen genieten van een warme en goede nachtrust.


Foto: Groene Hart Ziekenhuis