Gouds Dagblad | Brownies&downieS verzorgt lunch voor minima

Brownies&downieS verzorgt lunch voor minima

mainImage
'Wij zorgen dat ze brood, fruit en wat lekkers mee krijgen naar school...'

Helaas is het ook in Gouda zo dat er gezinnen zijn die het niet zo breed hebben. Die door omstandigheden de eindjes maar moeilijk aan elkaar kunnen knopen. Deze gezinnen hebben kinderen die soms geen brood mee naar school nemen om de doodsimpele reden dat er geen brood of beleg in huis is.

Trommeltjes
Lunchroom Brownies&downieS Gouda realiseert zich dat haar team en anderen het super goed hebben. "Onze samenwerkers lunchen dagelijks met elkaar en de trommeltjes zijn altijd goed gevuld! Daarom vonden wij het een leuk idee om samen met ons team een aantal gezinnen te helpen. Vanaf deze week tot de Kerstvakantie verzorgen wij voor drie Goudse kinderen de lunch", zo vertelt Saskia Langezaal van Brownies&downieS.

"Dagelijks na school komen de kinderen in ons restaurant een gevuld lunch trommeltje halen voor de volgende werkdag", zo gaat Saskia verder. "Wij zorgen dat ze brood, fruit en wat lekkers mee krijgen naar school. Dit doet het keukenteam en ze proberen er iedere dag een feestje van te maken..."

Bakkerij Herfst
Bakkerij Herfst aan de Lange Tiendeweg heeft aangeboden om het brood te sponsoren. "Onze samenwerkers gaan dit brood dus 3 x per week daar ophalen. Wij zorgen voor het beleg en het fruit", zo vult Saskia aan.

Beroep op Gouwenaars
Via deze weg doen Brownies&downieS ook graag een beroep op de Gouwenaars. "Wij informeren jullie over dit project. Maar wellicht hebben jullie tijdens het boodschappen doen nog wat budget over voor verpakte schoolkoeken. Deze zijn van harte welkom en mogen mee genomen worden door de Goudse samenwerkers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Liga of soortgelijke koeken. We proberen alle samenwerkers te betrekken bij de actie zodat ze zich beseffen dat brood in je trommel niet altijd vanzelfsprekend is en dat geven en helpen een heel fijn gevoel geeft!", zo besluit Saskia.


Foto: Brownies&downieS