Gouds Dagblad | Bewolkte woensdag met kans op een bui

Bewolkte woensdag met kans op een bui

mainImage

Het wordt een overwegend bewolkte woensdag met kans op regenbuien. In de loop van de ochtend valt in het westen dan ook de eerste regen. De buien breiden zich in de middag uit over de rest van Nederland. Er staat een zuidwestenwind die gedurende de dag sterker wordt.

Woensdagochtend is het in het Groene Hart zwaar bewolkt en de bewolking neemt vanuit een westelijke richting alsmaar verder toe. De toename van de bewolking gaat een vrij snel tempo, waardoor het in de loop van de ochtend vanuit het westen uit al spoedig gaat regenen. De wind waait uit het zuidwesten en neemt toe. Aan het einde van de ochtend is de windkracht matig, 3 à 4 Beaufort.

Woensdagmiddag is het behoorlijk onstuimig met van tijd tot tijd regen en tamelijk veel wind. In het Groene Hartgebied is de zuidwester aanvankelijk matig, windkracht 4 Beaufort, maar neemt in de loop van de middag toe naar (vrij) krachtig, windkracht 5 à 6 Beaufort. Bovendien zijn er stevige windvlagen tot circa 55 km/uur. Aan het einde van de middag gaat de aanhoudende neerslag vanuit een noordwestelijke richting over in een buiige variant. De maximumtemperatuur ligt in de Goudse regio rond 18 graden Celsius. In het Groene Hart valt de middagtemperatuur aan het einde van de middag of in de vroege avond tijdens een droog moment. In de aanhoudende regen is het hooguit 14 graden Celsius.

Woensdagavond trekken nog enkele buien over het Groene Hartgebied, maar volgen ook enkele opklaringen vanuit een noordwestelijke richting. De zuidwestenwind neemt geleidelijk af en wordt eind van de avond zwak, windkracht 2 Beaufort. In de nacht naar donderdag wordt het droog en is het wisselend bewolkt. Met name boven weilanden kan een mistbank gevormd worden. Het is een vrij zachte nacht in de Goudse regio met minima rond 13 graden Celsius.

Donderdag begint de daglichtperiode half tot zwaar bewolkt met lokaal een mistbank. In de loop van de dag komt er steeds meer ruimte voor de zon. Het blijft zo goed als zeker de gehele dag droog en het wordt maximaal 21 graden Celsius. Hiermee is het aan de warme kant voor medio september. De gemiddelde middagtemperatuur voor halverwege september ligt rond 19 graden. De wind waait uit een westelijke richting en is matig, windkracht 3 Beaufort.

In de nacht naar vrijdag en ook vrijdagochtend is het overwegend bewolkt en kan er van tijd tot tijd een beetje regen vallen. Het is opnieuw een zachte nacht in onze regio met minima rond 14 graden Celsius. Vrijdagmiddag is het op de meeste plaatsen droog en komt er vanuit het westen genoeg ruimte voor de zon. Het wordt circa 20 graden Celsius en er waait een zwakke tot matige noordwester, windkracht 2 à 3 Beaufort.

In het weekend is het prachtig nazomerweer. Het blijft droog en het is overwegend zonnig. Wel kunnen beide weekenddagen met mist aanvangen. Zaterdagmiddag wordt het circa 21 graden Celsius. Zondag wordt het zelfs met 22 graden Celsius nog een fractie warmer. Zaterdag is de wind noordoostelijk en zwak, windkracht 2 Beaufort. In de nacht van zaterdag op zondag is het gedurende enkele uren windstil. Zondag is de wind zuidelijk en zeer zwak, windkracht 1 Beaufort.

Ook maandag is het nog vrij zonnig en droog nazomerweer met maxima rond 21 graden Celsius. Na maandag wordt het minder zonnig en maakt de temperatuur een flinke duik, de maxima komen vanaf dinsdag rond 16 graden Celsius uit. De temperatuurdaling heeft te maken  met een naar noordwesten draaiende wind. De kans op neerslag blijft ook na maandag nog een paar dagen klein.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda