Gouds Dagblad | 650 Liter soep voor 340 Voedselbank-gezinnen

650 Liter soep voor 340 Voedselbank-gezinnen

mainImage

Steeds meer restaurants gaan menu’s bezorgen en/of bieden ook afhaalmaaltijden aan. De Lichtfabriek Gouda heeft daartoe zelfs haar naam omgedoopt in De Soepfabriek. Dit met het motto: breng je naasten soep in tijden dat ze het nodig hebben. En die bezorgdheid en bezorging begon bij de medewerkers van het Groene Hart Ziekenhuis en de huisartsen. En gaat nu verder naar 340 gezinnen van de Voedselbank waar de komende dagen 650 liter soep voor wordt gemaakt.

"De Soepfabriek draait nu een week. Soep geeft warmte. Soep voedt. Soep zorgt voor verbroedering. Toen bedachten we: we moeten iets doen voor nog meer goede doelen", zo vertelt Sharon van Gastel. ”De zorgprofessionals (medewerkers van het GHZ) kregen al, vanaf het begin, een mooie korting op soep van De Soepfabriek. Ook de Goudse Huisartsen verblijden wij de komende week met gratis soep aan hun voordeuren. Met het idee dat het heel goed gaat met de supermarkten op dit moment, slecht met de Horeca, maar nog slechter met de gezinnen van de Voedselbank, bedachten we, dat wij voor de gezinnen van de voedselbank nog iets konden doen. Soep maken voor mensen die het nodig hebben is ons motto. Dus hoe mooi is het om dit te kunnen doen..."

"Jumbo Gouda Bloemendaal steunde direct ons initiatief en bood aan om alle ingrediënten te sponsoren. De koks van LF-GOUDA voegen daar nog de ingrediënten 'liefde en gezondheid’ aan toe en zo maken we met elkaar veel mensen blij. Zaterdag 4 april komen alle boodschappen binnen om vervolgens 650 liter soep te maken! Stel je voor dat er 200 kilo groente bij ons wordt afgeleverd: hoe ziet dat eruit? Zoveel!..."

Maandag en dinsdag 6 en 7 april staan de grote pannen lekker te pruttelen en wordt de soep getrokken. Woensdag 8 april komt de Voedselbank alle soeppakketten (2 liter soep per huishouden, brood, kruidenboter en tapenade) ophalen en wordt het bezorgd bij circa 340 gezinnen!

Sharon: "Om meerdere redenen zijn wij per 27 maart met De Soepfabriek gestart. Omdat soep troost geeft in deze gekke tijden. Omdat wij (bedrijfs)vrienden zijn van het Groene Hart Ziekenhuis. Vriendschap in goede en in minder goede tijden. Omdat het een mooi gebaar is om een liter soep aan iemand cadeau te geven. Omdat ons team niet graag stil zit, ze lekker willen koken en dit willen we combineren met een goed doel. Omdat wij via De Soepfabriek ons steentje kunnen bijdragen, dit gaan we bewijzen door goede doelen te ondersteunen in de komende weken. En daarbij, heel eerlijk, de Lichtfabriek is dicht. Dat betekent geen inkomsten. Maar wel een heel team van fijne medewerkers, waar wij onze verantwoordelijkheid voor nemen. Zoals zij dit ook voor ons doen. We zitten dus met ons allen mooi in de soep..."


Foto: De Soepfabriek