Gouds Dagblad | 2000-ste bevalling in Groene Hart Ziekenhuis

2000-ste bevalling in Groene Hart Ziekenhuis

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) heeft maandag de 2000-ste bevalling van dit jaar plaatsgevonden. Geboren is het jongetje Cliff, zoon van Jermaine en Jamie. Het kersverse gezin maakt het goed en geniet optimaal van elkaar in de GezinSuite. Niet alleen voor de kersverse ouders van de kleine Cliff, maar ook voor het GHZ was dit een feestelijk moment. Met de geboorte bereikte het ziekenhuis namelijk een unieke mijlpaal.

Groei
Nog nooit zijn er in het GHZ 2000 bevallingen in een jaar geweest, eind 2017 stond de teller op 1650.  De bevallingen werden zowel door de gynaecoloog als door de eigen verloskundige van de patiënten begeleid. ,,Er is dus een grote groei in het aantal aanstaande ouders die het ziekenhuis weten te vinden. Dat er in 2018 zoveel bevallingen in Gouda plaatsvonden komt onder meer doordat we voldoende artsen, verloskundigen en gespecialiseerd verpleegkundigen in ons team hebben die deskundige begeleiding geven, de prettige voorzieningen in de GezinSuites en de sluiting van diverse geboortecentra in de regio. Het GHZ is heel blij met de goede samenwerking met de verloskundigen uit de regio...", aldus een woordvoerster van het Groene Hart Ziekenhuis.Trots
Het Groene Hart Ziekenhuis is trots op het team van zorgverleners en ondersteunende diensten. ,,Dankzij de inzet, flexibiliteit en bevlogenheid van onze medewerkers was het mogelijk om de grote toename aan geboortes op te vangen en alle kersverse ouders en hun baby’s optimale zorg en aandacht te geven”, vertelt Jeanet Hamberg, teamleider VrouwKindCentrum.


Foto: Digitaal Dagblad