Gouds Dagblad | Woning gebruikt als hennepkwekerij

Woning gebruikt als hennepkwekerij

mainImage

Stadstoezicht Gouda heeft donderdag een woning aan de Vrijheidslaan in Oosterwei gesloten en vergezeld. Dit na de vondst van 112 moederplanten en 2678 hennepstekken. De hennepkwekerij kwam aan het licht bij een onderzoek op 21 januari. De conclusie van de politie was dat de woning in zijn geheel als hennepkwekerij werd gebruikt.

Waarnemend burgemeester Mirjam Salet gaf daarop de opdracht de woning voor een half jaar te sluiten en te verzegelen. Betreden van de woning is strafbaar. Dit moet voorkomen dat het huis na de ontruiming weer wordt gebruikt als kwekerij. "De eigenaar had de woning verhuurd. Dat dit risicovol is, is wel gebleken. De ravage is groot. De eigenaar zal na vrijgave van de woning voor kostbaar herstelkosten opdraaien", aldus Stadstoezicht Gouda op twitter.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">Woning verzegeld ivm hennepkwekerij<br>Vandaag een woning verzegeld. De eigenaar had de woning verhuurd. Dat dit risicovol is is wel gebleken. De ravage is groot. De eigenaar zal na vrijgave van de woning voor kostbaar herstelkosten opdraaien.