Gouds Dagblad | Verdachte brand shishalounge gefilmd

Verdachte brand shishalounge gefilmd

De verdachte van de brandstichting bij shishalounge Mona Lisa in Gouda is gefilmd. Ook de explosie die de brand veroorzaakte, is vastgelegd. Het pand brandde helemaal uit en meerdere woningen moesten worden ontruimd. De politie hoopt dat iemand de verdachte herkent.

De brand bij de shishalounge aan de Vredebest werd op zaterdag 1 juni rond 6u00 's morgens gesticht. Bewoners schrikken wakker van een harde knal. De vlammen sloegen uit het pand en de brandweer moest een aantal omwonenden in veiligheid brengen. Nadat de brand was geblust, bleek dat het vuur was aangestoken. Op de stoep vonden agenten onder meer een jerrycan.

Uit bewakingsbeelden blijkt dat de verdachte vanaf het Bergen IJzendoornpark langs station Gouda is gelopen. Onderweg naar de Vredebest is hij gefilmd door een camera. De man heeft een lichte huidskleur en draagt een donkere jas met een capuchon. Hij heeft een deel van zijn gezicht bedekt, draagt een blauwe spijkerbroek en witte schoenen. Hij heeft in beide handen een tas bij zich. 

Explosie
Op andere beelden is de explosie bij de shishalounge te zien. Door de klap wordt de verdachte het portiek uit geslingerd. Hij rent weg richting de Kattensingel. Mogelijk is de man zelf gewond geraakt en is dat iemand opgevallen na 1 juni.

De politie is nog op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van de brandstichting of van de verdachte. Het motief voor de brandstichting is nog niet duidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan en de politie kan daarbij alle hulp gebruiken.

Herken je de verdachte?
Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Bel het Team Criminele Inlichtingen: 06-57876279
Tip de politie via WhatsApp: 06-10000012
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem

Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 11 juni.