Gouds Dagblad | Twaalfde autobrand: al 19 auto's verwoest

Twaalfde autobrand: al 19 auto's verwoest

mainImage

Het was vannacht weer raak. De twaalfde autobrand in nog geen maand tijd. Vanacht moest de brandweer er weer op uit. Aan de Plaswijckweg werd een Citroën verwoest door het vuur.

Gouda is dus weer opgeschrikt door een autobrand. Het is nu bijna elke nacht raak. En veelal tussen 00u30 en 02u30. Het is inmiddels de twaalde autobrand in nog geen maand tijd. In totaal werden - als wij goed hebben geteld - negentien auto's door de brand verwoest.

Donderdagochtend 23 mei gingen er weer drie auto’s in de vlammen op. Het begon allemaal rond 2u00 uur op de Tjalkwerf, hier stond een auto in de brand. Niet veel later brandden er ook twee auto’s uit aan de Walvisstraat.De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. En het mogelijke verband met de eerdere autobranden in Gouda.

Woensdagmorgen 22 mei rond 02u30 werden twee auto's verwoest door een brand op de Derde Coniferenhof in Gouda. 

In de nacht van maandag op dinsdag ging rond 00u15 een auto in vlammen op aan de Oosthoef. De politie en brandweer gaan daarbij uit van brandstichting. Te meer omdat er jongens op een scooter gezien zijn toen de brand ontstond.

In de nacht van zondag op maandag brandde een auto uit aan de Da Costakade. 

In de nacht van zaterdag op zondag ging rond 00u30 een auto in vlammen op aan de Veenenburg in Gouda. De auto wordt als total loss beschouwd. Bewoners zagen mensen wegrennen. 

En vorig week ging in de nacht van woensdag op donderdag rond 02u30 een auto in vlammen op aan de Burgemeester Martenssingel. De brandweer was snel aanwezig. Daardoor bleef de schade beperkt tot één totaal afgebrande auto en twee licht beschadigde auto's. 

In de wijk Korte Akkeren brandde in dezelfde week (bestel)auto’s volledig uit. Dit keer betrof het twee bestelwagens op de hoek van de Gansstraat en Kievitstraat. Een personenauto liep grote schade op. Eerder was het al raak aan de Herenstraat en Leeuwerikstraat, ook brandde twee weken geleden in Gouda-Oost meerdere voertuigen uit.


Foto: AS Media