Gouds Dagblad | Speciaal rechercheteam helpt politie

Speciaal rechercheteam helpt politie

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De Goudse politie krijgt in verband met de recente reeks autobranden versterking van een speciaal rechercheteam, het zogeheten parate peloton. Het parate peloton is een extra team van agenten voor extra toezicht op straat. De flexibel in te zetten brigade werd eerder in Gouda al gebruikt in de strijd tegen woninginbraken. Met de extra manschappen surveilleert de politie sinds donderdag in de nachtelijke uren extra in de wijken in Gouda die getroffen worden door autobranden.

Sinds vrijdag 3 mei brandden in verschillende wijken in Gouda auto’s uit in de nachtelijke uren. De politie gaat in alle gevallen uit van brandstichting. Zo maakt de politie donderdag bekend.

In totaal brandden de afgelopen weken 19 auto’s uit in Gouda, verspreid over verschillende wijken. Zie bovenstaand overzicht voor een volledig beeld.

Onderzoek
De politie onderzoekt iedere brand afzonderlijk. '"Bij alle verdachte branden doen wij ook buurtonderzoek en zoeken wij naar camerabeelden. Verder analyseren wij de branden", aldus de politie.

De politie vindt de reeks autobranden zeer zorgelijk en daarom wordt elke melding direct serieus opgepakt. Om de autobranden tegen te gaan is een speciaal rechercheteam opgericht en wordt extra gesurveilleerd in de nachtelijke uren.

Getuigen gezocht
De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze incidenten en waar de politie nog niet mee heeft gesproken. "Zie je verdachts? Bel dan direct 112. Mocht je camerabeelden in je bezit hebben, of beelden tegenkomen op social media (Whatssapp, Facebook, Twitter, Instagram) of heb je andere informatie waarmee je de politie kan helpen in het onderzoek, neem dan contact met ons op. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als je jouw informatie liever anoniem meldt, kun je deze doorgeven via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000...", zo laat de politie van Gouda weten.


Foto: Digitaal Dagblad