Gouds Dagblad | Politie achtervolgt fietser in burgerauto

Politie achtervolgt fietser in burgerauto

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De politie van Leeuwarden heeft dinsdag een 23-jarige man uit Gouda op de fiets aangehouden na een achtervolging door de stad. Dat deed de agent in een burgerauto.

Naast de man uit Gouda hield de politie in dezelfde zaak eerder al twee andere verdachten aan. Dit naar aanleiding van een voertuigcontrole afgelopen zondag. De bestuurder van de bewuste auto ging ervandoor en negeerde onderweg een stoplicht dat op rood stond. Agenten zagen dat de drie inzittenden voorwerpen uit de auto smeten. Het ging onder meer om drugs. De politie raakte de auto kwijt, nadat het voertuig tussen twee paaltjes kon doorrijden. Daar slaagde de dienstauto niet in.

De auto werd even later leeg gevonden. Van getuigen kreeg de politie een signalement van de verdachten. Een 26-jarige vrouw uit Leeuwarden kon op grond van het signalement dezelfde dag worden opgepakt.

De tweede verdachte, een 26-jarige man uit de stad, werd dinsdagochtend aangehouden in een woning. De man uit Gouda werd later op de dag ook bij die woning aangetroffen. Hij vluchtte weg door bij een voor hem onbekende jongeman achter op de fiets te springen. 

De agent die de verdachte had gespot, was achter hem aangerend, maar had geen fiets of auto bij zich. Hij maande een automobilist te stoppen en zette samen met de man de achtervolging in. De fietser werd al gauw bijgehaald en tot stoppen gedwongen. Daarop vluchtte de Gouwenaar te voet verder, maar werd hij na een snelle sprint in de boeien geslagen.


Foto: Digitaal Dagblad