Gouds Dagblad | Ook Nederlander aan boord van cruiseschip

Ook Nederlander aan boord van cruiseschip

mainImage
De Viking Sky.

Er is zeker één Nederlander aan boord van het in storm stilgevallen luxe cruiseschip Viking Sky vlak bij de Noorse kust. Volgens De Telegraaf gaat het om een man, maar hij was zaterdagavond niet bereikbaar vanwege de evacuatie. Er zouden zich verder vooral Australiërs, Amerikanen en Britten op het schip bevinden. Het cruiseschip met ongeveer 1300 opvarenden is in de problemen gekomen voor de kust van Noorwegen. De autoriteiten zetten onder meer helikopters in om mensen van boord te halen.

Het schip Viking Sky had motorpech en dreef richting land. De bemanning verstuurde een noodsignaal. Het vaartuig heeft inmiddels weer een motor kunnen opstarten en ligt voor anker op zo'n 2 kilometer van de kust, zegt de maritieme reddingsdienst. Het zou niet meer ongecontroleerd ronddrijven.

De reddingsdienst zegt dat meerdere vaartuigen en vier helikopters zijn opgetrommeld voor de reddingsoperatie. Ook zijn op land opvanglocaties in gereedheid gebracht. ,,Als we iedereen moeten evacueren, gaat dat veel tijd kosten'', zegt een woordvoerder.

De Viking Sky is gebouwd in 2017 en behoort tot de vloot van Viking Ocean Cruises.


Door: ANP | Foto: Youtube