Gouds Dagblad | Ook inval in Reeuwijk in witwasonderzoek

Ook inval in Reeuwijk in witwasonderzoek

mainImage

Bij een groot witwasonderzoek heeft de FIOD ook in Reeuwijk een inval gedaan. Er is beslag gelegd op woningen en dure auto's.

De politie deed een inval bij een bedrijfspand in Eindhoven in het kader van een groot landelijk witwasonderzoek. Bij het bedrijf werd de administratie in beslag genomen. In totaal vonden er in zeven verschillende steden dergelijke invallen plaats. Woningen en bedrijfspanden werden doorzocht. Naast de inval in Eindhoven vonden er ook invallen plaats in Rotterdam, Capelle, Reeuwijk en Amstelveen. 

Woningen en bedrijfspanden werden bij deze politieactie doorzocht en hierbij werden drie dure auto’s in beslag genomen, een gouden Rolex horloge, merktassen van onder andere Gucci, Christian Louboutin en Chanel en de administratie van verschillende bedrijven. Omdat het vermoeden bestaat dat er crimineel geld geïnvesteerd is in een tweetal woningen is hier ook beslag op gelegd. Dit was in Capelle aan de IJssel en Rotterdam. Zo was er onlangs in een van de woningen een keuken van meer dan 60.000 euro geplaatst.

Omdat het hier om een witwasonderzoek gaat zal de administratie uitvoerig worden onderzocht en hierover zullen de verdachten later worden gehoord. De politie gaat verder het met onderzoek en sluit aanhoudingen niet uit.