Gouds Dagblad | Man mishandeld door vluchtende winkeldief

Man mishandeld door vluchtende winkeldief

Het slachtoffer had op geen enkele manier een relatie met de dader; het was een ongelukkig toeval wat hem op 12 mei werd aangedaan. Voor hij doorhad wat er gebeurde, lag hij bewusteloos op de grond.

Het begint die zondag rond 19.15 uur bij het Etos-filiaal op het Centraal Station in Utrecht. Daar lopen twee mannen naar binnen die, zou blijken, niets goeds in de zin hebben.

Na wat rondstruinen pakken ze twee potten crème uit het schap en lopen ze er zonder te betalen mee naar buiten. Een medewerkster die het in de gaten had, gaat achter het duo aan.

Ze weet één van de mannen in te halen en krijgt hem zover dat hij terugkomt naar de winkel. Maar daar zet hij het direct weer op een lopen.

De winkeldief gaat met zo'n vaart de trap af richting de perrons dat hij achter op het slachtoffer botst. Die valt enkele meters naar beneden en raakt ernstig gewond.

Trein naar Gouda
Naar uit bewakingsbeelden blijkt, heeft de dader vervolgens de trein naar Gouda genomen. Mogelijk heeft hij een relatie met die stad, maar het kan ook dat hij zomaar de eerste de beste trein in is gesprongen.

Weet jij wie de vluchtende winkeldief is, meld het aan de politie. Dat kan op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

Ook als je de man herkent met wie hij in het Etos-filiaal was, wil de politie dat natuurlijk graag weten. Beide mannen waren eerder die dag overigens in Amsterdam op de trein gestapt.